SON DAKİKA
Hava Durumu

Gönlü zengin Başkan'dan sosyal belediyecilik dersleri!

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2022 14:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2022 02:05

Şöyle bir düşündüm de;

Nicedir bu köşeden güzel gelişmeler ve de okuyucumun yüzünü güldürecek iyi haberler aktarmak, malumunuz tatsız tuzsuz gündem hasebiyle, pek mümkün olmuyordu...

Ve fakat Değerli Köşe Okurum;

Bu yazıda özellikle okumanız tavsiyesi ile kaleme aldıklarım baştan garanti veriyorum; bu kez yüzünüzü güldürecek, keyfinizi de yerine getirecek... Hatta ve hatta bir de üstüne gönül rahatlığı ile abartmadan ifade edeyim; içinizi de bir güzel rahat ettirip, huzur verecek nitelikte !

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın mizacını bu şehirde yaşayıp da öyle ya da böyle, az ya da çok fark etmez bilmeyen yoktur...

Başkan Dündar; taraflı-tarafsız herkesin başkanıdır, dürüsttür, şeffaftır, hizmeti eşit dağıtır, samimidir !

Her şeyden mühimi toz kaldırmadan hizmet etmeyi, yardımlaşmayı, dayanışmayı şiar edinmiştir.

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında bir çok  belediyenin övüne övüne vizyon proje diye açıkladığı işler, Başkan Dündar yönetimindeki Osmangazi'de uzun yıllardır klasikleşen rutin işlerdir...!

Şov değil, hizmet üretme gayretiyle çalışır. 

Ve de geçmişin bekçisi geleceğin mimarı olma anlayışı ile Bursa'nın kalbi Osmangazi'ye Panorama ve Kent Meydanı gibi dev eserler kazandırır...  

Gönlü zengindir, vatandaşla kurduğu gönül bağı güçlüdür. Sosyal yardımlarda 'Veren el, alan eli görmesin' mantığı ile hareket eder.

Velhasıl;

Her alanda olduğu gibi sosyal belediyeciliğin de hakkını verenlerdendir Başkan Dündar...!

Osmangazi Belediyesi'nin Soğanlı Kültür Merkezi'nde ağırladı bizleri birkaç gün evvel Mustafa Dündar.  

Baştan belirteyim;

Harcında sevgi, gelenek ve inanç olduğundan mütevellit;

Kültür merkezinde pişen her gün sabah ve akşam olmak üzere 700 ihtiyaç sahibine ulaşan çorba ile Somuncu Baba Fırını ekmeğinin kokusu burumda, tadı da damağımda kaldı.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Dündar, sosyal belediyecilikte 69 bin haneye ulaştıklarını ve  yardım miktarlarının her geçen gün de arttığını anlattı.

Yine Başkan Dündar'ın verdiği bilgiye göre;

Osmangazi'de sosyal yardımlar sadece Ramazan ayında değil, 7 gün 24 saat 365 gün kesintisiz sürüyor...!

Şimdi gelelim Bursa'nın en büyük ilçe belediyesinin sosyal belediyecilikte yaşama geçirdiği çalışmaların detaylarına;

Mustafa Dündar'ın başkanlığı döneminde şu ana kadar dağıtılan çorbanın ulaştığı kişi sayısı tamı tamına 467 bin 395.

Son 7 yılda 77 bin 100 kişiye erzak yardımı yapılmış ve bu zaman diliminde 69 bin 211  hane ziyareti gerçekleşmiş.

55 mahallede, bin 500 aileye Somuncu Baba fırınından pişen ekmekler ulaştırılmış.  Dağıtılan ekmek adedi net rakamla 8 milyon 600 bin 085.

Ramazan çadırlarında pandemi öncesinde, 557 bin kişi iftarını açmış.

Pandemi döneminde de et, süt ve yumurta gibi ürünlerden oluşan protein paketleri 550 aileye iletilmiş.

12 bin 805 öğrenciye eğitim desteği, 3 bin 534 çocuğa bayram kıyafeti, 2 bin 976 adet hijyen paketi, 2 milyon 627 bin 117 lira 55 kuruş da nakdi yardım sağlamış Osmangazi Belediyesi .

Bitmedi;

2 bin 306 kişi Osmangazi Belediyesi aracılığı ile istihdam edilirken. 368 bin 119 cenaze yakınına ikram gönderilmiş.

Bir bir sıraladığım bu yardımlar Osmangazi Belediyesi'nin sosyal belediyecilik boyutuyla gerçekleştirdiği çalışmaların sadece bir kısmını kapsıyor ve bu alanda halka yapılan daha birçok hizmet ile ulaştırılan binlerce destek var !

 Başkan ile buluşmamızda dikkatimi çeken bir mühim husus da; Mustafa Dündar'ın sevgi Market'ten ihtiyaç sahiplerine kıyafet dağıtımında da, halka çorba ikramında da fotoğraf çekilmesinden imtina etmesi idi ki; başlı başına bu davranış ile de Başkan Dündar  sosyal belediyecilik alanında ders niteliğinde örnek bir tavır sergiledi.

Yazımın sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibinin sosyal belediyecilik alanındaki icraatlarından ötürü gür bir alkışı hak ettiğine vurgu yaparken Sevgili Okur;

Bu satırlarda anlattıklarımdan kaynaklı yüzlerinizde oluşan tebessümün ve içinizde hissettiğiniz huzurun hiç eksik olmamasını dilerim. Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla....

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.