SON DAKİKA
Hava Durumu

Taktir etmeyi bilmiyorsanız; susmayı öğrenin!

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2022 10:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 10:46

Uzunca bir süredir yerelde siyaseti yakinen izler, kalemim döndüğünce de yazar, yorumlarım...

Tam da bu minvalde mevcut konjonktürü göz önünde bulundurarak şöyle bir düşündüm de Sevgili Köşe Okurum;

Belediyelerin olmazsa olmaz hizmeti alt yapıda, neredeyse yarım asırdır her ne hikmetse bir türlü yenilenemeyen kanalizasyon, içme ve de yağmur suyu şebekelerini, henüz göreve geldiği ilk yılda top yekûn ve de baştan sona yeniden inşa etme cesaretini gösterebilecek bir belediye başkanı var mıdır? diye...

Siz de cevabı düşüne durun...

Politik gündemi dikkatle takip edenler için bendeniz bir nevi baraj sorusu niteliğinde bir sual daha yönelteyim hemen akabinde;

Yönettiği ilin ya da ilçenin geleceği çocuklar için deyim yerinde ise daha koltuğa oturur oturmaz böylesine bir topa girerek altyapıda devrim yapabilme delikanlılığını gösterebilecek bir siyasetçi duydunuz, ya da gördünüz mü hiç?

Gazetecilik mesleğini yıllardır sayısız zorluk ve sıkıntıya rağmen icra etmeye çabalayan bir basın emekçisi olarak net ifade ediyorum;

Köhne bir alt yapıyı ortadan kaldırıp yeni baştan inşa etmek için görevine 'Bismillah' der demez iyi niyet ve cesaretle düğmeye basabilen çok az sayıda başkana denk geldim.

Bir de şu var tabii ki;

Onların bu iyi niyet ve gayretinin ne siyaseten ne de toplum nezdinde ne yazık ki bir karşılığı olmadığını da gördüm.

Güzelim ilçemiz Mustafakemalpaşa'nın genç, gözü kara, eğitimli, içten, samimi ve de cebbar mı cebbar Başkanı Mehmet Kanar işte bu bir avuç cesur yürekli belediye başkanlarından!

Yönettiği ilçenin makus talihini değiştirmekte olağanüstü kararlı ve pek de yaman bir başka başkan daha hatırlamıyorum desem inanın abartmış olmam.

Adeta nabzı atmayan bir ilçeye, önce alt yapıda neşteri vurup tarihi bir hizmete imza atmak ve ardından da çok kısa bir sürede ışık hızıyla değişen ve de gelişen yönüyle tüm Türkiye'ye örnek bir ilçe konumu kazanabilmek her babayiğidin harcı değil kuşkusuz!

Ve fakat epey enteresandır;

Mehmet Başkan söz verdiği hizmetlerden taviz vermeyip geri adım atmadıkça birileri sürekli ve de mütemadiyen hali hazırda yapımı devam eden projelere çomak sokmaya kalkıp ortaya attıkları asılsız ve mesnetsiz iddialarla, tam bir fosseptik siyaseti icra edip, tabiri caizse arı gibi çalışan bu değerli başkanımızın moral ve motivasyonunu düşürme yönünde üstün bir çaba içerisinde ...

Neymiş efendim?

Başkan Kanar alt yapı için sokaklara kazma vurunca ortalık toz duman oluyormuş, yollar yürünemez hale geliyormuş da ....

Heh işte tam da bundan sayısız suçtan onlarca sabıkası bulunan sözde bir taksi şoförü belediyeyi basıp ortalığı ayağa kaldırmaya cüret etti kısa süre önce.

Siz de takip ettiyseniz net hatırlayacaksınız;

Ve o sabıkalı İYİ Parti üyesi şahıs kendi ifadesiyle hem de noter huzurunda savcılığa verdiği ifade ile 'Beni İYİ Partili bazı kişiler, şahsıma menfaat sağlamaları karşılığında Mehmet Başkan'a karşı sahaya sürdüler' deyip dönen çirkin tezgâhı itiraf edip ortaya saçmadı mı?

Ne yazıktır ki Mustafakemalpaşa'da sırf Başkan Kanar hizmet yapmasın da koltuk bizlere kalsın diyerek oynadığınız bu çirkin oyun, yerel siyasetin kara lekesi olarak tarihe not düşmedi mi?

Bu kara lekenin baş aktörleri olarak yerlerini alanları eminin sizler de çok iyi biliyorsunuz değerli okur...

Üstüne üstlük tüm bu olan biten rezaleti sadece Bursa değil bütün Türkiye de yakından izleyerek şahit olmadı mı?

Tüm bu olanlara rağmen sizler yaşananlardan dolayı hala biraz olsun yüzünüz kızarıp ders çıkaramıyorsunuz ve çirkin siyaset taktiğinize kaldığınız yerden aralıksız devam edebiliyorsunuz.

Ne pahasına olursa olsun bu güzelim ilçenin çocuklarının geleceği için sağlıklı içme suyu ve alt yapı kanalizasyon yağmur suyu şebekelerini üstün bir cesaretle tam yarım asır sonra yenileyebilmek adına kolları sıvayan ve bu tarihi çalışmada büyük mesafe kaydeden bir belediye başkanını alkışlamanız gerekirken tam tersi karalamaya çalışıyorsunuz.

Gerçekten hayırdır size?

Sil baştan top yekun alt yapı çalışmasının yanı sıra üç yıla 20 senede gerçekleşebilecek hizmetleri sığdırabilmeyi başaran Mehmet Kanar'ın vaat ettiği ve yavaş yavaş da startını verdiği daha birçok projeyi de utanmadan sıkılmadan durdurabilmek için yeni yeni kumpaslar derdindeniz!

Çünkü biliyordunuz ki üç yıla sığdırılan onca hizmetin yanı sıra önümüzdeki iki yıla da damgasını vuracak yeni projeleri yaşama geçirir ise Mehmet Başkan; sizin esameniz dahi okunmayacak ve sizler siyaset sahnesine dahi çıkamadan ilçe tarihinin tozlu raflarında yerlerinizi alacaksınız!

Bir belediye başkanı bugün yaptıklarının dışında, yapacaklarıyla da büyük değişim ve gelişimi sürdürebilmek için, ilçe halkının menfaati dahilinde gerekirse borçlanabilir, yine gerekirse kredi kullanabilir ve belediyeye ait bazı mülklerin satışını da yapabilir .

Yani kazanan Mustafakemalpaşa olacaksa... Ki şu ana kadar yaptıkları yapacaklarının teminatı olan bir başkan için temcit pilavı gibi gündeme getirmeye çalıştığınız iddialar tartışma konusu dahi olamaz... Olmamalı ...Zaten olmuyor da!

Sizin amacınız bütün belediyelerin hizmeti hayata geçirebilmek için ihtiyaç durumunda başvurduğu rutin tasarruflar olan bazı uygulamaları, halkın gözüne hata gibi sokmak. Amma velakin Mustafakemalpaşalılar bu çirkin siyaset hamlelerine kanmaz, pabuç da bırakmaz...

Çünkü Mustafakemalpaşalılar çoook uzun yıllar sonra kendileri için canını dişine takarak adeta gece gündüz çalışan, her anında onların yanında olmaya çabalayan bir başkanı asla ve asla yalnız bırakmaz ,keza son kamuoyu araştırmalarından da anlaşılacağı üzere bırakmıyor da...

Hangi görüşten olursa olsun taraflı- tarafsız, yediden- yetmiş yediye her bir Mustafakemalpaşalı, yaşadığı ilçenin geleceğe örnek bir tabloyla taşınması için başlayan, devam eden ve de başlayacak olan tüm projeler çerçevesinde gerçekleşen tarihi değişim ve gelişimin en önde gelen- yaşayan tanıkları!

Ama ben endişenizi çok İYİ anlıyorum...

Şimdi siz Mustafakemalpaşa'da hayat bulan sayısız hizmet ve halkıyla derin gönül bağı kurmuş bir başkan karşısında ne yapacağınızı şaşırıyor ve akıllıca bir muhalefet anlayışı ile ahlaklı bir siyaset üretemiyorsunuz.

Velhasıl bu çaresiz halleriniz güzide ilçemizde karalama politikaları ve asılsız algılarla çirkin iftiralarınız şeklinde ortaya çıkıyor.

Bir daha söylüyorum ben size de hak veriyorum amma;

Bu çaresiz çırpınışlarınız sonucu yaptıklarınız halk nezdinde sizleri her gün biraz daha aşağıya çekiyor...

Ancak farkında olmadığınız çok bariz bir gerçek var;

Hizmetin partisi de tabelası da olmaz! Taktir etmeyi bilmiyorsunuz da keşke susmayı becerebilseydiniz.

Bugün sadece Bursa'da değil tüm Türkiye 'de çocuklara, gençlere, kadınlar ve engellilere yönelik projeleriyle dikkat çeken Mustafakemalpaşa, en büyük geçim kaynağı tarımda fark yaratan örnek çalışmalarla ve sosyal belediyecilikte zirve yapan hizmetlerle konuşuluyor ve gündem oluşturuyor.

Sizlere tavsiyemdir;

Nüfusu 103 bin olan bir ilçenin belediye başkanı olarak, büyükşehir belediye başkanları kadar ilgi çekip taktir toplayıp gündeme gelebiliyorsa Mehmet Kanar, bence şapkayı önünüze koyun ve şöyle derinden bir düşünün ... Amma bunun için dahi çook geç kaldınız...

Bence sizin bundan sonra yapacağınız tek şey Mehmet Başkan'ın ilçe tarihine altın harflerle yazdırdığı 'İcraat Kitabı'nı çok iyi okumanız ve anlayabilmenizdir...

Belki hizmet siyasetine dair bir ders çıkarır adımlarınızı da bundan sonra bu minvalde atarsınız.

Emin olun kazanan yine siz olursunuz.

Tıpkı değişim ve gelişimin arkasında dimdik duran Mustafakemalpaşalılar gibi...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.