Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı kapılarını açtı

Doğal taş sektörünün heyecanla beklediği, yüzlerce yeni renk, A kalite 2.200 blok mermerin sergileneceği Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 23 - 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nın açılış töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 13:47
https://www.bursa5n1k.com

200 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile düzenlenecek Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı TÜYAP Fuar Alanında kapılarını açtı.

Programa BTSO Başkanı İbrahim BurkayBursa Büyükşehir Belediye Başkan VekiliMurat DemirMADSİAD Başkanı Erol EfendioğluTÜYAP Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile yerli ve yabancı sektör temsilcileri katıldı.

TÜYAP Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü açılış konuşmasında, "3 yıl aradan sonra fuarımızın açılışını bu yıl yapıyoruz. Bıraktığımız yerden daha da büyüyerek gelişti. 50 bin metrekare sergileme alanında 200 firma  ve önemli şehirlerinden katılım var. Renk ve desen olarak ilk kez görücüye çıkan mermerlerimiz olacak. Ana hedef; sektörün ihracatına destek olmaktır. Yurtdışı ve yurtiçinden gelen iş insanları ile buluşulup ticari görüşmeler sağlanması temennimiz. Bugünden itibaren furarın son gününe kadar yoğun bir katılım bekliyoruz. Kuzey ve Güney Amerika, Körfez, Sahra altı Afrika ülkeleri, Asya Pasifik ülkelerinden ziyaretçi bekliyoruz. Destek olan ihracatçı birliklerine teşekkür ediyorum. İş insanları derneklerine, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun.

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu, "2015 yılında ilk kez kapılarını açan Bursa Mermer Fuarı, 5 yıl boyunca yukarıya doğru yürüyerek gitti. Dışarıya çadır kurduğumuz dönemler oldu. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bu 2 yıl fuara zarar verir mi? Diye endişe duydum fakat katılım beklediğimizin üzerinde. Bu fuarın başka bir örneği yok, tek. 5 yıl sonrası için İzmir, Verona Mermer Fuarı markası olmasıdır. İzmir'le bizi rakip gösterme çabaları oldu. İzmir fuarına karşı burası bir alternatif değildir. Burası blok mermer fuarı. Öyleydi ve öyle kalacak. Döviz girdisine çok ihtiyacımız var. 2 bin tır, 2200 adet mermer geldi. 50 bin ton ürün var. Piyasa değeri 10 milyon dolarlık bir ticaret dönecek. Bu dönemde bu paralar çok önemli. İbrahim Burkay başkanımıza bu fuar planını getirdim. Maddi, manevi yanımızda olduğunu söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Desteği çok oldu. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın konuşmasından satır başları;

8 yıl önce bu fuar projesi bana geldiğinde imkansız gibi geldi. Dünyada bir ilk olanı Bursa'da yapıyorsunuz. Neyine güveniyor diye sordum dünya mermer kapasitesinin yüzde 40'ının bu coğrafyada olduğunu hatırladım. Tarım olmazsa olmazımız. Teknoloji, turizm, sanayi ve maden. Bunların tümü aynı dönemde yapılabilir. Geçmişteki kötü örnekler ki kötüden örnek olmaz. Madende iyi örnekler ülkemize başladı. 200 milyon dolarlardan 2.5 milyar dolar piyasaya geldi. Kamuoyunda hep beraber bu kötü algının üstesinden geleceğiz. Bugün en çok heyecanlandıran olay, sektörün birlik ve beraberliği. Bunu o kadar kıymetli buluyorum ki... Bir yerde yönetici olmak ayrı, yöneten olmak ayrı şey. Biz gönüllü olarak toplum önceliğini arzu edip hizmet veriyoruz. Bursa'da blok mermer fuarı. Ege'de işlenmiş ürünler fuarı. Sektör bir anda dünya markası oluşturuyor. 5 yıl içinde dünyada söz sahibi olmuş iki markamız oluşacağı sözü verildi. Sektörün en büyük destekçisi biziz. Sizleri beraberliğiniz dolayısıyla alkışlıyorum.

Kaynak: Bursadabugün