Bursa'da 38 yıllık sır: Haber alınamazsa 'ölü' sayılacak

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, yaklaşık 38 yıl önce ortadan kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Er için mahkeme süreci başlatıldı. 1987-1988 yıllarından bu yana tüm aramalara rağmen izine rastlanamayan Er'in hukuken "gaip" (ölümü muhtemel kişi) sayılması için ilan yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2026 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2026 12:38

Mustafakemalpaşa ilçesi Karaorman Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan, 1971 doğumlu Hüseyin Er'in akıbetini belirlemek amacıyla açılan davada mahkeme, vatandaşlara çağrıda bulundu. Medeni Kanun'un 33. Maddesi uyarınca yayımlanan ilanda, Adil ve Mediha oğlu Hüseyin Er'in hayatta olup olmadığına dair bilgi sahibi olanların, 6 ay içerisinde ilgili mahkemeye başvurması istendi.

HABER GELMEZSE...

Belirlenen yasal süre içerisinde herhangi bir bilgi veya haber gelmemesi durumunda, mahkeme tarafından Hüseyin Er'in gaipliğine (hukuken ölü sayılmasına) karar verilecek. Bu karar, miras ve nüfus kayıtları gibi birçok hukuki sürecin tamamlanmasını sağlayacak.