
Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu ve Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, sektörde yaşanan sorunları dile getirerek çözüm önerilerini sundu.
"TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ"
Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No ve 2 No'lu Şubeler yapılan ortak açıklamada, "Sizin aklınızda, dilinizde, gönlünüzde her daim Türkiye var. Çünkü sizin için Türkiye; Atatürk'tür, Türkçe'dir, ay yıldızlı al bayraktır, İstiklal Marşı'dır, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüdür, laik sosyal hukuk devleti anlayışıdır, eğitim dilinin yalnızca Türkçe olduğu şuurudur, Anayasamızın 66. maddesinde anlamını bulan milli kimlik anlayışıdır. Onun için şiarımız her daim 'Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız' olacaktır" ifadelerini kullandı.
TALEPLER YİNELENDİ
Ömer Işıkoğlu ve Fatih Gümüş, önümüzdeki dönemde sendikal mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüleceğini belirterek, "Ücrette adaletin sağlanması, kadrolu ve güvenceli istihdamın yaygınlaştırılması, emeklilikte güvence sisteminin güçlendirilmesi, öğretmenlerin mesleki itibarının korunması ve kariyer basamakları düzenlemesindeki eksikliklerin giderilmesi, ataması yapılmayan öğretmenler için kalıcı çözümler üretilmesi, birinci dereceye inmiş tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetlilerin kadro taleplerinin karşılanması taleplerimizdir" ifadeleriyle taleplerini yineledi.
Işıkoğlu ve Gümüş, "Eğitim çalışanlarımızın emeğini, alın terini ve onurunu korumak için dün olduğu gibi bugün de yarın da kararlılıkla mücadele edeceğiz. Türkiye sevdamızdan ve hak arama mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuşarak Türk Eğitim-Sen Bursa 1 ve 2 No'lu şubelerinin önümüzdeki süreçte sahadaki temaslarını artıracağı belirtildi.