Bursa'da sektörün dev firması konkordato ilan etti...

Bursa'da 2012 yılında kurulan ve ABD'den Dubai'ye kadar geniş bir coğrafyada lüks otel projelerine mobilya tedarik eden Watan Design, girdiği finansal kriz nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, dev firma hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2025 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2025 11:25

İSMAİL ARSLAN / BURSADA BUGÜN

Bursa'da, 2012 yılının başlarında kurulan ve otel mobilyası alanında lider üreticilerden biri olarak kabul edilen Watan Design Mobilya Tic. ve San. A.Ş. ile WD Grup Otel Mobilyaları Tic. ve San. A.Ş., konkordato sürecine girdi. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin başvurusu üzerine 16 Aralık 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

MAL VARLIKLARINA DEVİR YASAĞI

Geçici konkordato süreci kapsamında, borçlu şirketin adına kayıtlı taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri ikinci bir karara kadar yasaklandı. Ayrıca, şirketin mahkeme izni olmadan rehin tesis edemeyeceği, kefil olamayacağı ve işletmelerinin devamlı tesisatını devredemeyeceği kaydedildi.

MAHKEME KOMİSER ATANDI

Mahkeme, mali konularda uzman olan Tuncay Şimşek'i geçici konkordato komiseri olarak atadı. Alacaklı olduğunu iddia eden tarafların, ilanın yayınlanmasından itibaren 7 günlük süre içerisinde mahkemeye itiraz dilekçesi verme haklarının bulunduğu belirtildi.

KARAR BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Birçok ünlü otelin mobilya tedarikçisi olan firmanın; ABD, Mısır, Katar, Karadağ ve Dubai'de de şubeleri ve operasyonları bulunuyordu. Küresel ölçekte faaliyet gösteren ve Bursa'nın önemli ihracatçılarından biri olan firmanın konkordato süreci büyük yankı uyandırdı.