Bursa'da terör örgütü DEAŞ'a operasyon!

Yalova'da 3 polisin şehit edildiği hain saldırı sonrasında, terör örgütü DEAŞ yapılanmasına yönelik çok sayıda adrese şafak operasyonu yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen operasyonlarda yüzlerce kişinin yakalandığını duyurmuştu. Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yapılan operasyonlarda ise 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2026 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2026 10:41

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Geçtiğimiz günlerde Yalova'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik gece vakti düzenlenen operasyon sırasında, teröristlerin açtığı karşı ateş sonucu 3 kahraman polisimiz şehit düşmüştü. Bu acı olayın ardından emniyet güçleri, bölücü ve karanlık odaklara karşı operasyonların dozunu artırdı.

Yalova başta olmak üzere Türkiye genelinde düğmeye basıldı, yüzlerce adrese operasyonlar düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen operasyonların bir ayağıda Bursa olurken, Orhangazi ilçesinde de Bursa İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekiplerince ev ve işyerlerine yapılan operasyonlarda toplamda 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

"ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Sosyal medya hesabı üzerinden operasyonun detaylarını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelenin tavizsiz süreceğini vurguladı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu vatanı terörle dize getirmeye çalışanlara bugüne değin nasıl fırsat vermediysek, bundan sonra da asla fırsat vermeyeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle."