
Bursa'da faaliyet gösteren otomotiv devinin sıfır araçlarında peş peşe arıza şikayetleri gündeme geldi. İlk şikayet, Mayıs 2025'te satın alınan ve henüz 24 bin kilometredeki bir araçtan geldi. Araç sahibi, Haziran ayının ilk haftasında başlayan multimedya sistemi arızasının yetkili servis müdahalelerine rağmen kalıcı olarak giderilemediğini ve sorunun sürekli tekrar ettiğini belirtti.
SÜRTME SESİ GELİYOR
Diğer bir araç sahibi ise, hızlanma esnasında ortaya çıkan sürekli sürtme sesi nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında iki kez yetkili servise başvurduğunu ifade etti. Yapılan test sürüşlerine rağmen ses kesilmezken, yetkililer sorunun vites kutusundan kaynaklandığını ancak parça değişimi yapılsa dahi arızanın giderilemeyebileceğini söyledi.
YA ÇÖZÜM YA DEĞİŞİM
Yaşanan bu sorunlar nedeniyle özellikle yaz aylarında aracın temel işlevlerini sağlıklı kullanamadığını dile getiren araç sahipleri, sıfır kilometre ve garanti kapsamındaki bir otomobilde bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Araç sahipleri, öncelikle araçtaki sorunların kalıcı olarak çözülmesini, bunun mümkün olmaması halinde ise aracının aynı segmentte, sorunsuz yeni bir araçla değiştirilmesini talep etti.
ŞİRKET: ÖZEL DANIŞMAN ATANACAK
Markanın Müşteri Hizmetleri yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Yaşadığınız sürecin en kısa sürede memnuniyete dönüştürülmesi hedefimizdir. Müşterilerimizden gelen görüş ve talepler kalite standartlarımız kapsamında önemle değerlendirilmektedir. Size özel müşteri danışmanınız tarafından en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.