
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB), yıllardır beklenen yeni DOSAB Camiine kavuştu. Yeşil-beyaz ışıklandırması, modern mimarisi ve Selçuklu izleri taşıyan detaylarıyla dikkat çeken cami, perşembe günü düzenlenen törenle resmi olarak açıldı.
Camiye ilişkin tanıtım videosunun ardından yapılan dualar eşliğinde yeni mabedin kapıları ibadete açıldı.
Açılışta konuşan DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski, sürecin nasıl başladığını anlatarak eski yapının taşıdığı risklere dikkat çekerek "1996'da hayırseverlerimizin öncülüğünde yapılan ilk camimiz, zamanla ciddi yapısal sorunlar ortaya çıkardı. Çatı akıntıları, statik problemler ve deprem dayanımıyla ilgili riskler nedeniyle güçlendirme mümkün olmadı. Bu yüzden yıkım zorunlu hale geldi" dedi.
Başkan Eski, yeni caminin tamamen yüksek dayanımlı betonla, kırmızı tuğla kullanılmadan inşa edildiğini vurgulayarak yapının "asırlar boyu ayakta kalacak bir mabed" olduğunu söyledi.
Başkan Eski, yeni caminin mimari ve teknik özelliklerini de detaylarını, "Minareler, otomatik ışık sistemiyle donatıldı. Kubbe, modern kaplama sistemiyle güçlendirildi. Camiye girişte, Medine'deki Ravza kapısından esinlenen motifler kullanıldı. İç mekanda Selçuklu yıldızı, özel hat çalışmaları ve ilmi-sanat motifleri yer aldı. Akustik, hoparlör ve ses sisteminin Türkiye'deki örnekleri arasında "en gelişmişlerinden biri" olduğu ifade edildi" şeklinde anlattı.
Cenaze alanının 1.500 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede olduğu aktarıldı. Konuşmasının sonunda caminin manevi anlamını vurgulayan Eski, "Bu cami sadece bir ibadethane değil, DOSAB'ın birlik, beraberlik ve medeniyet kültürünün yansımasıdır. Atalarımızın mirasına nasıl sahip çıkıyorsak, gelecek nesiller de bu esere sahip çıkacak" dedi.
DOSAB Cami açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katılım sağladı.