
Türkiye, etkili olan soğuk hava ve kar yağışını geri bırakıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğün tarafından yapılan son tahminlerden derlenen bilgilere göre, yurt genelinde bir süredir düşük seyreden hava sıcaklıklarında değişim bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, hafta ortasından itibaren iç ve batı kesimlerde artışa geçecek.
Sıcaklıkların, yarından itibaren kademeli olarak, Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde hissedilir derecede artarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer üzerine çıkacağı öngörülüyor.
HAVA DEĞİŞİYOR
Hafta başına kadar etkisini sürdüren soğuk havanın, yerini daha ılıman bir hava kütlesine bırakması beklenirken; özellikle Bursa, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde sıcaklıkların 6 ila 10 derece artacağı tahmin ediliyor.