Kardeş şehirden Nilüfer Belediyesi'ne ziyaret!

Gazimağusa Belediye Meclis Üyeleri Erhun Şahali ve Hüseyin Aranır, Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay adına kardeş belediyeleri olan Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret ederek, çalışma ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 12:44
https://www.bursa5n1k.com

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Remzi Çınar, Osman Ayradilli, Adem Vural, Sibel Özer ve Osman Uçar tarafından karşılanan KKTC'li heyete Gayrimenkul Yeri Firması Kurucu Ortakları Elif Canıgüleç Tekin ve Mahmut Tekin, CNS Firması Kurucusu Çağla Nur Sürer, B2 Global Investment Kurucu ortakları Berke Sungur ve Berke Kurtuluş eşlik etti.

Nilüfer Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Remzi Çınar, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Bursa, Türkiye ve ilçeleri için önemine vurgu yapan Remzi Çınar, "Tarihimizden ve coğrafyamızdan kaynaklanan kardeşliğimizle kalplerin bir olarak attığı iki ülkeden bahsediyoruz. KKTC'de yaşanan her olumlu gelişme, KKTC için yapılacak her çalışma bizi mutlu edecektir ve her zaman desteğe hazırız" dedi.

Kardeş şehirler Nilüfer ve Gazimağusa'nın yapı olarak da birbirlerine benzediklerini ifade eden Gazimağusa Belediye Meclis Üyesi Erhun Şahali, iki belediye ve bölgenin ortak kalkınması adına her türlü ortak projenin destekçisi olacaklarını söyledi.

Gazimağusa Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Aranır da iki ülke arasındaki kardeşliğin ve anavatan Türkiye'nin KKTC'nin her noktasında hissedildiğini anlatarak, KKTC'deki her olumlu gelişme Türkiye'ye güç verecek, iki kardeş ülkenin ortak gelecekte güçlenerek yürümesine katkı sağlayacaktır. Bizler de bu bilinç ve sorumlulukla çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Gayrimenkul Yeri Firma Ortağı Mahmut Tekin de Forbes Dergisi tarafından dünyada sahil kesiminde yatırım yapılabilir ülkeler arasında ilk sırada gösterilen KKTC'deki yatırım fırsatlarını ve avantajlarını anlattıklarını belirtti. Mahmut Tekin, "Bursa ekonomik anlamda Türkiye'nin lokomotif şehri, Bursa organize sanayi bölgesi gibi konularda Türkiye'ye öncülük etmiş bir şehir. Bursa'daki gayrimenkul yatırımcıları son dönemde KKTC'ye büyük ilgi gösteriyor. Yatırımcılarımız bölgede büyük avantajlar sağlıyor ve kısa sürede yatırımlarını amorti ediyorlar. Bizler de bu cazibeyi anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Bu manada çalışma ve projelerimiz sürecek" dedi.