Nilüfer'de gençlik ve gökyüzü buluştu! Fadıllı'daki uçuş festivali büyük ilgi gördü

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Üni Uçuş Günleri, bu yıl da gökyüzü tutkunlarını Bursa'da bir araya getirdi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen yüzlerce üniversite öğrencisi, üç gün boyunca hem havacılık heyecanı yaşadı hem de doğayla iç içe unutulmaz anlara tanıklık etti. Fadıllı Havacılık ve Doğa Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, renkli görüntüleri ve gençlerin yoğun katılımıyla dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2026 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2026 10:47

22 üniversiteden toplam 610 öğrencinin katıldığı organizasyon, yalnızca uçuş etkinlikleriyle değil; spor turnuvaları, konserler, kamp atmosferi ve teknoloji deneyimleriyle de festival havasında geçti. Gökyüzünü renklendiren kostümlü uçuş gösterileri ise etkinliğin en çok ilgi gören anları arasında yer aldı.

Fadıllı'da Havacılık Tutkunları Kamp Kurdu

15 Mayıs'ta başlayan Üni Uçuş Günleri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler, etkinlik alanında kurdukları çadırlarda iki gece boyunca kamp yaptı. Doğayla iç içe geçen organizasyonda öğrenciler gündüz uçuş etkinliklerine katılırken, akşam saatlerinde düzenlenen sosyal aktivitelerle keyifli vakit geçirdi.

Etkinlik boyunca gökyüzünde gerçekleştirilen serbest uçuşlar ve kostümlü gösteriler görsel şölen oluşturdu. Havacılığa ilgi duyan gençler, farklı deneyim alanlarında teknolojiyle de buluştu. HAVELSAN tarafından hazırlanan paraşüt simülasyonu ile katılımcılar gerçek uçuş deneyimine yakın anlar yaşarken, GUHEM tarafından sunulan sıcak hava balonu simülasyonu da yoğun ilgi gördü.

Festival alanında ayrıca voleybol, badminton ve speedball turnuvaları düzenlendi. Gün boyu süren etkinlikler gençlerin sosyal etkileşimini artırırken, organizasyon alanı adeta üniversiteler arası buluşma noktasına dönüştü.

Kostümlü Uçuş Gösterileri İlgi Odağı Oldu

Festivalin en renkli bölümlerinden biri olan Kostümlü Uçuş Festivali'nde yaratıcı tasarımlar gökyüzüyle buluştu. Öğrenciler farklı konseptlerle hazırladıkları kostümlerle hem jüri üyelerinin hem de izleyicilerin beğenisini topladı.

Yarışmanın birinciliğini "Satranç" temalı kostümleriyle Çukurova Üniversitesi Havacılık Topluluğu öğrencileri Arda Sonel ve Sıla Bozkurt elde etti. İkincilik ödülü "Anka Kuşu" kostümüyle Pamukkale Üniversitesi Havacılık Topluluğu öğrencisi Mehmet Fidel Akso'ya giderken, üçüncülüğü ise "Omni-Man ve Invincible" konseptiyle Bursa Uludağ Üniversitesi Havacılık Topluluğu öğrencileri Hamza Sener ve Cemil Abdulhalikov aldı.

Etkinliğin en dikkat çeken sürprizlerinden biri ise "Badem" isimli köpek oldu. Gösteri uçuşlarına katılan sevimli köpek, festival katılımcılarının yoğun ilgisini gördü ve organizasyon sonunda madalya ile ödüllendirildi.

Başkan Şadi Özdemir'den Gençlere Yeni Proje Müjdesi

Ödül töreninde konuşan Şadi Özdemir, bölgenin geleceğine ilişkin dikkat çeken projeleri paylaştı. Fadıllı'daki tesisin daha kapsamlı hale getirileceğini belirten Özdemir, gençlerin yıl boyunca kullanabileceği sosyal ve turistik alanlar oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Özdemir, özellikle Ayvaini Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederken, bölgedeki Ayvaköyü'nün "Örnek Köy" ve "Dijital Köy" konseptiyle yeniden şekillendirileceğini açıkladı. Dünyanın farklı noktalarından uzaktan çalışan dijital göçebeler için konaklama alanları oluşturulacağını belirten Başkan Özdemir, bölgenin teknoloji ve doğayı bir araya getiren yeni bir yaşam merkezi olacağını söyledi.

Gölyazı'ya teknelerle ulaşım sağlanabilecek yeni sistem üzerinde de çalıştıklarını dile getiren Özdemir, gençlere yönelik projelerin artarak devam edeceğini vurguladı. Konuşmasında "Nilüfer Belediyesi'nde gençlerin taleplerine hayır demek yasak" ifadelerini kullanan Özdemir'in sözleri alandaki öğrencilerden büyük alkış aldı.

Festival Konserler ve Ateş Başı Etkinlikleriyle Tamamlandı

Gündüz saatlerinde uçuş ve spor etkinlikleriyle devam eden organizasyon, akşam saatlerinde düzenlenen konserler ve sosyal aktivitelerle festival havasına büründü. Ateş başı sohbetleri, DJ performansları ve Kırmızı Halı Defilesi gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sanatçılar İlkay Özkara ile Blöf grubunun sahne aldığı konserler ise etkinliğin finaline damga vurdu. Müzik ve eğlenceyle sona eren Üni Uçuş Günleri, bu yıl da gençlerin unutamayacağı organizasyonlardan biri olarak hafızalarda yer aldı.