Önce şarap sonra zeytin mahzeni oldu: Bursa'nın tarihi yapısı satışta!

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı turistik beldesi Trilye'de tarihi bina satışa çıkarıldı. Öncesinde şarap mahzeni olarak kullanılan yapı, günümüzde zeytin mahzeni olarak değerlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2026 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2026 14:13

BUSE ATEŞ / BURSADA BUGÜN

Mudanya'nın gözde turistik beldesi Trilye'de, Anıtlar Kurulu tarafından 2. Sınıf tarihi bina olarak onaylanmış bir yapı satışa sunuldu. Daha önce şarap mahseni olarak kullanılan bina, günümüzde zeytin mahseni olarak değerlendiriliyor.

Restorasyon sonrası otel veya farklı ticari amaçlarla kullanılabilen yapı, Trilye'nin merkezi konumunda bulunuyor. İmar planında konut-ticarethane alanı olarak 3 kat imarlı olan binanın satış fiyatı 6.350.000 TL olarak belirlendi.

Trilye'nin tarihi dokusuyla uyumlu bu yapı, hem turizm hem de ticari yatırımlar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.