CHP’li Hasan Öztürkmen, Kur'an kurslarını hedef aldı

CHP’li vekil Hasan Öztürkmen, yaz Kur'an kurslarını hedef aldı. Öztürkmen, açılan yaz okulunu "Hizbullahçılar, okullara çörekleniyor. Yaz aylarında okulları parselliyor" dedi. Öztürkmen devamında ise MEB'e de eleştirilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2025 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2025 18:29

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Gaziantep Milletvekili olan Hasan Öztürkmen, yaz Kur'an kursları hakkında konuştu.

Konuşmasında yaz Kur'an kurslarını hedef alan Öztürkmen, eğitim verenlerin ne olduğunun belli olmadığını söyledi.

Öztürkmen şöyle devam etti;

"BU OKULLAR HER YERDE AÇILACAK"

Yaz okulu kapsamında çocuklara, gençlere temel dini bilgiler, ahlak ve ibadet konusunda dersler verilecek. Sadece Gaziantep'te değil Mardin, Batman, Gümüşhane'de de yaz okulu açılacak.

"DOMUZ BAĞI DERSİ Mİ VERECEKLER"

Hizbullahçılar, yaz okulları adı altında Milli Eğiitim Bakanlığı okullarına çörekleniyor. Tarikatlar okulları parselliyor. Çocuklarımız ne olduğu belli olmayan insanların eline teslim ediliyor. Bunlar çocuklarımıza domuz bağı dersi mi verecekler?