
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Anahat Holding bünyesinde bulunan GAİN MEDYA başta olmak üzere bağlı şirketlere "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "yasa dışı bahis" ve "suç gelirlerinin aklanması" iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlenmişti.
Holding ve şirket yetkilisi Berkin Kaya, Barbaros Reşat Gülcan, Selahattin Aydın ve sunucu Okan Karacan gözaltına alınmıştı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada; MASAK raporları, bilirkişi raporları, gizli tanık beyanları, iletişimin tespitine ilişkin tutanaklar, ticaret sicil kayıtları ve açık kaynak araştırmalarında yapılan tespitler sonucunda para hareketlerinin ticari hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurgulanmıştı.
Suçtan elde edildiği değerlendirilen taşınır ve taşınmazlara el konulurken holdinge bağlı yedi şirkete de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atanmıştı.