
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, gece saatlerinden itibaren peş peşe yaşanan depremlerle adeta hareketli bir gece geçirdi. Bölgedeki sismik aktivite, kısa sürede art arda gelen çok sayıda küçük ölçekli depremle dikkat çekti. Vatandaşlar, özellikle gece saatlerinde hissedilen sarsıntılar nedeniyle tedirginlik yaşadı.
AFAD tarafından paylaşılan veriler, bölgedeki hareketliliğin boyutunu ortaya koydu.
62 DEPREM KAYDEDİLDİ, EN BÜYÜĞÜ 3,9
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Pınarbaşı merkezli sarsıntılar akşam saatlerinden itibaren yoğunlaştı. Kayıtlara geçen toplam deprem sayısının 62'ye ulaştığı bildirildi.
Depremlerin büyüklükleri 0,8 ile 3,9 arasında değişirken, en şiddetli sarsıntının 3,9 büyüklüğünde ölçüldüğü açıklandı. Küçük ölçekli ancak sık aralıklarla meydana gelen depremler, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.
VATANDAŞLAR GECEYİ TEDİRGİN GEÇİRDİ
Sarsıntıların özellikle gece saatlerinde hissedilmesi, ilçede yaşayan vatandaşların endişelenmesine yol açtı. Bazı kişiler evlerinden dışarı çıkarken, birçok vatandaş da gelişmeleri yakından takip etmek için gece boyunca AFAD ve resmi kaynaklara yöneldi. Yetkililer, artçı niteliğinde değerlendirilen depremlerin yakından izlendiğini belirtti.