Onlarca mağara ve sığınak imha edildi!

İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Jandarma ekiplerinin farklı illerde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı arama ve tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirilirken, geçmişte terör örgütleri tarafından kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda mağara ve sığınak da kullanılamaz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2026 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2026 15:43

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede, operasyonların terörden temizlenen bölgelerde vatandaşların güvenliğini artırmak ve geçmiş dönemlerde kullanılan gizli yaşam alanlarını ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

8 İlde Eş Zamanlı Çalışma Yürütüldü

Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da düzenlenen faaliyetlere Jandarma Özel Harekat birlikleri, komando timleri ve güvenlik korucuları katıldı. Operasyonlarda insansız hava araçları ile ATAK helikopterleri de aktif olarak görev aldı.

Güvenlik güçleri tarafından dağlık ve kırsal bölgelerde yürütülen detaylı taramalarda, geçmiş yıllarda kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda gizli depo, mağara ve barınma alanı tespit edildi.

Roketatar, Mayın ve Binlerce Mühimmat Bulundu

Operasyonlar sırasında ele geçirilen malzemelerin miktarı dikkat çekti. Güvenlik güçleri tarafından yapılan aramalarda roketatarlar, uzun namlulu silahlar, tabanca, el bombaları, mayınlar ve el yapımı patlayıcı düzenekleri bulundu. Bunun yanı sıra ağır silahlara ait mühimmatlar, binlerce elektrikli fünye, haberleşme cihazları, jeneratörler ve farklı çaplarda on binlerce mühimmat da ele geçirildi.

Ayrıca patlayıcı yapımında kullanılabileceği değerlendirilen yüzlerce kilogram kimyasal maddeye de el konuldu.

34 Mağara ve Sığınak Kullanılamaz Hale Getirildi

Arama faaliyetleri kapsamında tespit edilen toplam 34 mağara, sığınak ve barınma alanı güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Yetkililer, bu alanların ilerleyen dönemlerde yeniden kullanılmasının önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde terörle mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.