Özel'den kurultay hamlesi! Delege imzaları yarın genel merkeze teslim edilecek

CHP'de Özgür Özel'e yakın isimlerin olağanüstü kurultay için yaklaşık bin delegenin imzasını sunmaya hazırlandığı belirtilirken, Kemal Kılıçdaroğlu cephesi mahkeme sürecinin beklenmesi gerektiğini savunuyor. Parti içi tartışmalar sürdürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2026 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2026 10:39

CHP'de Kurultay Tartışmaları Derinleşiyor: Delegelerden İmza Hamlesi

CHP'de mutlak butlan kararının ardından başlayan kurultay tartışmaları yeni bir boyut kazandı. Genel Başkan Özgür Özel'e yakın isimlerin, olağanüstü kurultayın toplanması amacıyla yaklaşık bin delegenin imzasını CHP Genel Merkezi'ne teslim etmeye hazırlandığı öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler ise mahkeme süreci tamamlanmadan böyle bir adımın hukuken mümkün olmadığını savunuyor.

Özgür Özel cephesi, parti tüzüğünde yer alan hükümler doğrultusunda delegelerin talebiyle olağanüstü kurultayın toplanabileceğini belirtiyor. Bu kapsamda toplanan imzaların, CHP Genel Merkezi'ne sunulmasıyla birlikte sürecin resmiyet kazanması bekleniyor. Söz konusu adımın, parti içindeki kurultay tartışmalarını daha da hızlandıracağı değerlendiriliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ekibi ise genel başkanlık sürecine ilişkin hukuki belirsizliklerin devam ettiğini öne sürerek, mahkeme kararının kesinleşmesinden önce olağanüstü kurultay yapılmasının doğru olmayacağını ifade ediyor. Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından yeni bir kurultay değerlendirmesi yapılabileceğini dile getiriyor.

İmzaların CHP Genel Merkezi tarafından kabul edilmemesi halinde ise parti içerisinde yeni hukuki ve siyasi tartışmaların gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bu durumun, parti yönetimi ile kurultay talebinde bulunan delegeler arasında yeni bir sürecin başlamasına neden olabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan CHP Genel Merkezi, olağan kurultay sürecini de başlattı. Parti yönetiminin, il ve ilçe kongreleriyle birlikte yaklaşık 6 ila 7 aylık bir takvim doğrultusunda olağan kurultayı gerçekleştirmeyi planladığı bildirildi. Genel merkezin, kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerinde mahkeme kararının kesinleşmesi gerektiği yönündeki görüşünü koruduğu ifade ediliyor.

Parti içinde yaşanan gelişmeler, TBMM'deki görev dağılımlarına da yansıdı. CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Gökhan Günaydın'ın görevlerinin sona erdiği belirtilirken, bu görevlere İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile Kars Milletvekili İnan Akgün Alp'in getirilmesinin beklendiği kaydedildi.

CHP'de önümüzdeki günlerde hem kurultay sürecine ilişkin tartışmaların hem de parti yönetimine yönelik yeni değerlendirmelerin siyasi gündemin önemli başlıkları arasında yer alması bekleniyor.