
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in yüksek kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkiinin kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği, yurdun güney kesimlerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
UYARILAR ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
BÖLGELERİMİZDE HAVA MARMARA Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ÇANAKKALE 11°C, 20°C Parçalı ve az bulutlu
EDİRNE 9°C, 22°C Parçalı ve az bulutlu
İSTANBUL 9°C, 17°C Parçalı ve az bulutlu
SAKARYA 8°C, 20°C Parçalı ve az bulutlu
EGE Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.
A.KARAHİSAR 9°C, 21°C Parçalı ve az bulutlu
DENİZLİ 15°C, 26°C Parçalı ve az bulutlu
İZMİR 16°C, 26°C Parçalı ve az bulutlu
MUĞLA 11°C, 26°C Parçalı ve az bulutlu
AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu, Toroslar kesiminin yer yer çok bulutlu, kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede toz taşınımı görülmesi bekleniyor.
ANTALYA 17°C, 27°C Parçalı ve az bulutlu
BURDUR 10°C, 24°C Parçalı ve az bulutlu
HATAY 15°C, 25°C Parçalı ve az bulutlu
ADANA 16°C, 29°C Parçalı, yer yer çok bulutlu kuzey çevreleri kısa süreli-yerel sağanak yağışlı
İÇ ANADOLU kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 8°C, 20°C öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli yerel sağanak yağışlı
ESKİŞEHİR 7°C, 23°C Parçalı bulutlu
KAYSERİ 8°C, 22°C Parçalı bulutlu
KONYA 9°C, 21°C Parçalı ve az bulutlu
BATI KARADENİZ kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 7°C, 21°C Öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri kısa süreli yerel sağanak yağışlı
DÜZCE 8°C, 21°C Parçalı ve az bulutlu
KASTAMONU 5°C, 21°C Parçalı, yer yer çok bulutlu
ZONGULDAK 8°C, 14°C Parçalı ve az bulutlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erime tehlikesi bulunmaktadır.
AMASYA 7°C, 24°C Parçalı ve az bulutlu
RİZE 6°C, 14°C Parçalı ve az bulutlu
SAMSUN 8°C, 15°C Parçalı ve az bulutlu
TRABZON 6°C, 13°C Parçalı ve az bulutlu
DOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ ve kar erime tehlikesi bulunmaktadır.
ERZURUM -4°C, 10°C Parçalı ve az bulutlu
KARS -4°C, 11°C Parçalı ve az bulutlu
MALATYA 8°C, 21°C Parçalı ve az bulutlu
VAN 1°C, 11°C Parçalı ve az bulutlu
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede toz taşınımı görülmesi bekleniyor.
DİYARBAKIR 6°C, 22°C Parçalı ve az bulutlu
GAZİANTEP 10°C, 22°C Parçalı ve az bulutlu
SİİRT 4°C, 20°C Parçalı ve az bulutlu
ŞANLIURFA 12°C, 24°C Parçalı ve az bulutlu