CHP'nin kurultay iptal davası ertelendi

CHP'nin 2023'te gerçekleştirdiği kurultaydaki şaibe iddialarına ilişkin görülen davada ara karar açıklandı. Açıklanan karara göre ertelenen duruşma, 30 Haziran 2025 tarihinde bir kez daha görülecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2025 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2025 11:26

CHP'nin kurultay davası sürüyor...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde "şaibeli" kurultay iddialarının ardından başlatılan kurultay iptali davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine Özgür Özel'in koltuğa oturduğu genel başkanlık için yapılan kurultayın iptal davasının ikinci duruşması bugün görüldü.

Partinin 4-5 Kasım 2023'te gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nın iptali ve yetkili kurullarının görevden uzaklaştırılması talebiyle ayrı ayrı açılan ve Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde birleştirilen davanın ikinci duruşması saat 10.00'da başladı.

Bu duruşmada hakim, Çankaya 4 No'lu İlçe Seçim Kurulu'na müzekkere yazılarak 21'nci Olağanüstü Kurultay'a ilişkin katılım listesi ve mazbata ile Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan başvurulara ilişkin kararların, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da kurultaya ilişkin soruşturmanın son durumunun sorulmasını istemişti.

İHTİYATİ TEDBİR TALEBİNE RET

Mahkeme heyeti, istenen ihtiyati tedbir talebini reddetti.

Heyet, CHP'den 4-5 Kasım 2023 tarihinde geçerli olan parti tüzüğünü istedi.

DAVA ERTELENDİ

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının son durumunun bildirilmesi istendi.

Bir sonraki duruşma 30 Haziran günü saat 10.00'da görülecek.