Süper Lig'de dev maç: Trabzonspor-Galatasaray

Süper Lig'in 28. haftasındaki dev karşılaşmada Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2026 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2026 19:10

Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak dev maçta bu akşam Trabzonspor ile Galatasaray kozlarını paylaşıyor.

Papara Park'ta saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi, hakem Cihan Aydın yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Süper Lig'de 26 müsabakada 20 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet yaşayan Sarı-kırmızılılar, topladığı 64 puanla maç eksiğine rağmen en yakın takipçileri Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin 4 puan önünde haftaya lider girdi.

Trabzonspor ise 18 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyetle 60 puan elde etti ve averajla 3. sırada yer aldı.

DERBİNİN KADROLARI

TRABZONSPOR: Onana, Pina, Savic, Chibuike, Mustafa, Folcarelli, Ozan, Zubkov, Nwakaeme, Augusto, Onuachu

YEDEKLER: O. Çevikkan, Ahmet Doğan, Taha Emre, Salih, Lovik, Okay, Bouchouari, O. Çakıroğlu, Umut

GALATASARAY: Uğurcan, Singo, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Lemina, Yunus, Lang, Barış Alper, Icardi

YEDEKLER: Günay, Sallai, Eren, İlkay, Ahmed, Asprilla, Kaan, Nhaga, Arda, Boey

İKİ EKİP ARASINDA BU SEZONKİ 3. RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray, bu sezon 3. kez resmi müsabakalarda karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında ligin 11. haftasında İstanbul'da oynanan mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Gaziantep Stadı'nda oynanan Turkcell Süper Kupa yarı finalini ise Galatasaray 4-1 kazandı.

TRABZONSPOR 882 GÜNLÜK HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR

"Üç büyükler" karşısında son galibiyetini 4 Kasım 2023'te Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-2 mağlup ederek alan Trabzonspor, 882 gün sonra bu karşılaşmalardaki galibiyet hasretini dindirmeye çalışacak.

Bordo-mavililer; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında çıktığı son 13 lig müsabakasında 3 beraberlik ve 10 yenilgiyle galibiyet göremedi.

UĞURCAN ÇAKIR DERBİDE BİR İLKİ YAŞAYACAK

Galatasaray'ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, kaptanlığını yaptığı eski takımına karşı ilk kez yarın Trabzon'da maça çıkacak.

Sezon başında Trabzonspor'dan 27,5 milyon euro bonservis karşılığında transfer edilen Uğurcan, Trabzon'da eski takımına karşı ilk kez forma giyecek. Tecrübeli kaleci, bordo-mavili formayı giydiği süreçte birer Süper Lig ile Ziraat Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa zaferi yaşadı.

Uğurcan, bu sezon İstanbul'da 0-0 biten lig maçında ve 4-1 kazanılan Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında Trabzonspor'a karşı forma giydi.