Tüm gözler bu maçta: Türkiye için kader anı!

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası yolunda kritik bir maça çıkıyor. Kosova deplasmanında oynanacak play-off finalinde alınacak galibiyet, Türkiye'nin 24 yıllık Dünya Kupası hasretini sona erdirebilir. Vincenzo Montella yönetimindeki ay-yıldızlılar, hem avantajlı geçmiş istatistiklerini sürdürmek hem de yeniden dünya sahnesine dönmek için sahada olacak. Tüm gözler, Priştine'deki bu tarihi 90 dakikada.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2026 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2026 11:18

Türkiye, kritik Kosova deplasmanı öncesi Dünya Kupası hayalini gerçeğe dönüştürmek için sahaya çıkıyor. A Milli Futbol Takımı, bugün alacağı galibiyetle 24 yıllık hasrete son verme yolunda tarihi bir fırsatın eşiğinde. Ay-yıldızlılar için bu 90 dakika, 2002'den bu yana süren özlemin sona ermesi anlamına gelirken, aynı zamanda yeni bir hikâyenin başlangıcı olabilir.

Teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde sahaya çıkacak milliler, hem geçmişteki üstünlüğünü sürdürmek hem de adını yeniden dünya sahnesine yazdırmak istiyor. Futbolseverlerin gözü ise Priştine'de oynanacak bu kritik ve tarihi mücadelede olacak.

KOSOVA DEPLASMANINDA KRİTİK 90 DAKİKA

Ay-yıldızlılar, Priştine'deki Fadil Vokrri Stadyumu'nda saat 21.45'te sahaya çıkacak. Karşılaşmanın hakemliğini İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver üstlenirken, yardımcı hakemler Stuart Burt ve James Mainwaring olacak.

İSTATİSTİKLER TÜRKİYE'DEN YANA

A Milli Futbol Takımı, Kosova ile dördüncü kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 3 maçta Türkiye, rakibine üstünlük sağladı; 12 gol atılırken, kalesinde sadece 2 gol gördü. Deplasmandan galibiyetle dönülmesi halinde, 2002'den bu yana süren Dünya Kupası hasreti sona erecek. O dönemde Şenol Güneş yönetimindeki milli takım, Dünya Kupası'nı üçüncülükle tamamlamıştı.

DÜNYA KUPASI GRUBU BELLİ OLACAK

Türkiye, Kosova'yı deplasmanda yenmesi halinde 2026 Dünya Kupası'nda D Grubu'nda mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, grup aşamasında ABD, Paraguay ve Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

MUHTEMEL KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Vincenzo Montella, Romanya maçının ilk 11'ine göre yalnızca tek değişiklik yapmayı planlıyor. Sağ bekte Mert Müldür yerine Zeki Çelik'in sahaya çıkması bekleniyor.

A MİLLİ TAKIM'IN MUHTEMEL 11'İ

Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu.

RAKİP KADRODA TANIDIK İSİMLER

Kosova Milli Takımı kadrosunda Türkiye'de forma giymiş veya Türkiye liglerinde kariyerini sürdüren birçok oyuncu bulunuyor. Florent Hadergjonaj, Fidan Aliti, Milot Rashica, Arijanet Muric, Visar Bekaj ve Vedat Muriqi dikkat çeken isimler arasında.

TÜRKİYE - KOSOVA KARŞILAŞMASI GEÇMİŞİ VE İSTATİSTİKLER

İlk maç 2014'te, ilk resmi maç 2016'da

Kosova Futbol Federasyonu, 3 Mayıs 2016'da UEFA tarafından üyeliğe alındı. 13 Mayıs 2016'daki kongrede FIFA'nın 210. üyesi olarak kabul edildi.

Türkiye ile Kosova arasındaki ilk resmi maç 12 Kasım 2016'da Antalya'da oynandı. 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçını ay-yıldızlı ekip Burak Yılmaz ve Volkan Şen'in golleriyle 2-0 kazandı. İskodra kentinde 11 Haziran 2017'de oynanan 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçını da milli takım Volkan Şen, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz ve Ozan Tufan'ın golleriyle 4-1 galip tamamladı.

21 Mayıs 2014 - Özel Maç / Kosova 1-6 Türkiye12 Kasım 2016 - Dünya Kupası Elemeleri (Grup I) / Türkiye 2-0 Kosova11 Haziran 2017 - Dünya Kupası Elemeleri (Grup I) / Kosova 1-4 TürkiyeMAÇ ŞİFRESİZ YAYINLANACAK

Kosova - Türkiye mücadelesi, TV8 ekranlarından naklen ve şifresiz olarak futbolseverlerle buluşacak.

MİLLİ KAFİLE PRİŞTİNE'DE

Ay-yıldızlı takıma Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ve yöneticiler eşlik etti. Kafilenin kamp yapacağı otele girişi sırasında açıklamalarda bulunan Mecnun Otyakmaz, çok kritik bir mücadeleye çıkacaklarının altını çizdi.

Kosova halkının A Milli Futbol Takımı'na olan ilgisiyle ilgili de konuşan Otyakmaz, "Ben Sivasspor başkanıyken Gaziantep'e gitmiştik, çok güzel izzet-i ikramda bulunmuşlardı ama maçı kaybetmiştik. Bunların hiçbirinin önemi yok. Kardeşlerimiz inşallah çok güzel bir oyunla gerekeni yapacaklar. Zor bir maç olacak. İşimizi ciddiye alıyoruz. Onlar ne yapacaklarının farkındalar. İnşallah gerekli mücadeleyi gösterip buradan mutlu şekilde ayrılacağız. Kosovalılara da misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da kafileyle birlikte Priştine'ye gelmesine değinen Otyakmaz, "Sayın Bakanımız da burada, bu da ayrı bir güç veriyor. Yarın da katılımlar olacak. Burada hep beraber, birlik içinde inşallah arzu ettiğimiz sonucu alacağız." diye konuştu.

MİLLİ TAKIM FADİL VOKRRİ STADYUMU'NU İNCELEDİ

Teknik direktör Vincenzo Montella, teknik heyet ve futbolcular, statta kısa süre yürüdü. Yürüyüşte teknik direktör Montella ve futbolcular, zemini ve stadı inceledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de yürüyüşü saha kenarından takip etti.