Türkiye'nin Dünya Kupası rakipleri kimler oldu? Dünya Kupası grubumuz!

Türkiye Dünya Kupası grubu! ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası için geri sayım sürerken, grup kura çekimi Washington'da TSİ 20.00'de yapılacak. İlk kez 48 takımın yer alacağı organizasyon için şu ana kadar 42 ülke katılım hakkını elde etti ve torbalar FIFA sıralamaları ile organizasyon kriterlerine göre belirlendi. İşte Türkiye Dünya Kupası grubu!

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2025 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2025 21:04

2026 FIFA Dünya Kupası'nın grup kura çekimi, ABD'nin başkenti Washington'da yarın TSİ 20.00'de gerçekleştirilecek. Organizasyonun genişleyen formatıyla birlikte ülkelerin torbalardaki yerleri ve kura dağılımı da resmileşti.

TÜRKİYE DÜNYA KUPASI GRUBU

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılabilmek için Avrupa Elemeleri play-off turunda yer alıyor. Türkiye, play-off yarı finalinde Romanya ile karşılaşacak ve bu tur tek maç üzerinden oynanacak. Milliler, Romanya'yı elemesi halinde finalde Slovakya-Kosova eşleşmesinin galibiyle deplasmanda karşılaşacak. Yarı final karşılaşmaları 26 Mart 2026'da, final ise 31 Mart 2026'da yapılacak. Türkiye'nin turnuvaya katılması halinde grup aşamasındaki konumu, kura çekiminin ardından netleşecek.

Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen ülkeler arasından gruplar belirlenirken konfederasyon dağılımı kuralları da uygulanacak. Aynı konfederasyondan birden fazla takım aynı gruba düşmeyecek; UEFA dışındaki konfederasyonlar için bu kural geçerli olacak. Gruplarda en az bir, en fazla iki UEFA takımı yer alabilecek. Türkiye'nin grubu, play-off sürecinin tamamlanması ve kura çekiminin gerçekleşmesiyle belirlenecek.

TÜRKİYE DÜNYA KUPASI RAKİPLERİ

A Milli Takım'ın muhtemel rakipleri, katılması halinde yer alacağı 4. torba nedeniyle üst torbalardaki takımlardan oluşacak. Birinci torbada turnuvanın ev sahipleri Kanada, Meksika ve ABD ile birlikte İspanya, Arjantin, Fransa, İngiltere, Brezilya, Portekiz, Hollanda, Belçika ve Almanya bulunuyor. Türkiye'nin bu takımlardan biriyle aynı grupta yer alması kesinleşmiş olacak.

İkinci ve üçüncü torbalarda ise Hırvatistan, Fas, Kolombiya, Uruguay, İsviçre, Japonya, Senegal, İran, Güney Kore, Norveç, Panama, Mısır, Cezayir, İskoçya, Paraguay, Tunus, Fildişi Sahili gibi ülkeler yer alıyor. Türkiye, kura kuralları gereği gruplara konfederasyon dengesi gözetilerek dağıtılacak. Play-off etabından gelecek diğer Avrupa temsilcileri ile kıtalararası play-off kazananları da yine 4. torbada bulunuyor.

TÜRKİYE KAÇINCI TORBADA?

Türkiye, Avrupa Play-Off C hattından Dünya Kupası'na katılım hakkı elde etmesi halinde 4. torbada yer alacak. Bu torbada Ürdün, Yeşil Burun Adaları, Gana, Curaçao, Haiti, Yeni Zelanda ile birlikte Avrupa play-off hatlarından gelecek dört takım bulunuyor. Ayrıca iki farklı kıtalararası play-off kazananı da yine aynı torbada yer alacak.

Torbaların belirlenmesinde FIFA sıralamaları ve turnuva formatı esas alındı. Ev sahibi üç ülkenin otomatik olarak 1. torbada bulunmasının ardından kalan takımlar sıralamaya göre dörder torbaya ayrıldı. Türkiye'nin play-off aşamasını geçmesi halinde 4. torbadan kura çekimine dahil edilmesi kesinleşmiş durumda.