SON DAKİKA
Hava Durumu

30 Ağustos Zafer Mahalleliler, 'Baz istasyonunu evimizin dibinde istemiyoruz'

30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde dün yapımına başlanan baz istasyonuna karşı olan mahalle halkı baz istasyonu istemediklerini dile getirdiler. 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, "Mahalle halkının sağlığını etkileyecek bu baz istasyonunu mahalleliler olarak istemiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 17:11
Kaynak: Bursada Bugün
30 Ağustos Zafer Mahalleliler, 'Baz istasyonunu evimizin dibinde istemiyoruz'

Bursa'nın Nilüfer ilçesi 30 Ağustos Zafer Mahallesi'ndeki Çamlık Ormanı kenarına baz istasyonun yapılması istenen yere beton atılması mahalle halkı  tepki gösterdiler. Mahalle sakinleri ve çocuklarla baz istasyonu yapılması istenen alanda bir araya gelerek, yetkililerin baz istasyonlarının zararlarını bilmelerine rağmen halkın yoğun bulunduğu bölgelerde baz istasyonu yapılmak istenmesine karşı çıktılar. 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, baz istasyonun yapılmasına mahalle halkı ile birlikte karşı olduklarını söyleyerek, 'Tabiki, hepimiz internetin çektiği alanlarda cep telefonu ile diğer cihazları kullanıyoruz. Baz istasyonun yapılmasını ve teknolojiden faydalanmak istiyoruz. Şu an yapılması planlanan baz istasyonu binalara çok yakın. Yaşam alanından uzak,  bir alanına yapılması ilgili GMS şirketinden ve yetkililerden istiyoruz' dedi

SANAYİDEN GECELERİ PİS KOKU YAYILIYOR

Öte yandan Kayapa Sanayi Bölgesinde geceleri genelde saat 22.00'den sonra  kimyasal pis kokunun yayıldığını belirten Mahalle Muhtarı Halil Özçoban, 'Çocuk, genç ve yaşlı mahalle sakinlerimiz son günlerde sağlık problemleri yaşıyorlar. Kayapa Sanayi Bölgesi yetkilileri bu konuda duyarlı davranarak, hangi fabrikadan yayıldığını tespit etmesini istiyoruz. Kimse halkın sağlığı ile oynayamaz' şeklinde konuşarak, Bursa Büyükşehir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün harekete geçerek konu üzerinde acil çözüm bulmasını istedi. Sosyal medya hesaplarında mahalle halkının tepkilerinin 'Gece 3 te 2bucuk yaşındaki kızım öksürerek uyandı. O kadar yoğun ve pis bir koku ki resmen bu sıcakta tüm camları kapamak zorunda kaldım. Resmen zehirleniyoruz.' şeklinde paylaşımlar yaptıklarını söyleyen Özçoban, 'Baz istasyonu ile pis kokuyu mahalleli olarak istemiyoruz. Mahallemizin güzel havasını solumak istiyoruz' dedi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.