SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan: Atatürk'ü anlamak Türkiye için çalışmaktır

AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı açıklamasında ; “İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84. yılında saygıyla anıyoruz. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan: Atatürk'ü anlamak Türkiye için çalışmaktır

Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir" sözlerini hatırlatan Gürkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk, yıllarca süren savaşlardan yıkılmış ve tüm kaynakları tükenmiş bir şekilde çıkan ülkemizin bugün dünyanın sayılı büyük ekonomisi haline gelmesini sağlayacak sırrı milletimize şu şekilde özetlemiştir: Hiçbir şeye muhtaç değiliz, tek ihtiyacımız vardır, çalışkan olmaktır.”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, ülkesine güvenen AK kadrolar olarak tam da bu hedefi gerçekleştirmek için Türkiye’nin her alanda kalkınmış, güçlü ve dünya genelinde söz sahibi bir ülke hedefinin hayata geçmesi için durmadan çalıştıklarını belirterek sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine güvenmiş, milleti de önderine güvenmiş ve kısıtlı kaynakları olan bir ülkeyi çok çalışmak suretiyle bayındır hale getirmiştir. Onun düşünce ve mücadele azmi, işte bugün gururla söylediğimiz 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzun da kılavuzudur. Aynı azim ve kararlılıkla varmak istediğimiz hedef, değişen dünya şartlarında, büyük, bağımsız ve güçlü Türkiye'yi meydana getirmektir. Türkiye Yüzyılı, bu idealin bir daha sarsılmamak üzere vücut bulacağı bir yüz yıl olacaktır.

Ortaya koyduğumuz her eser, yaptığımız her yatırım, düşmana ve haine karşı takındığımız her tutum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlenmesi ve itibarı içindir. İnsani değerlere, hak ve özgürlüklere değer vererek, demokrasiyi güçlendirirken, yerli ve milli olana sahip çıkarak yolumuza devam ediyoruz. Gelişimin ve değişimin sonu yoktur. Atatürk'ün baş koyup ömrünü adadığı rüya, gerçeğe dönüşmüştür ancak henüz bitmemiştir. Bize düşen, bu yolculuğu devam ettirmektir. Bu bilinç ve sorumlulukla durmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.