SON DAKİKA
Hava Durumu

Artan yem maliyetlerine karşı çözümü kendisi buldu

Hayvanlarının yemini kendisi üreten Bursa Orhangazi Ziraat Mühendisi, 1 günlük yem maliyetini topraksız tarım ile % 30 düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Artan yem maliyetlerine karşı çözümü kendisi buldu

Orhangazili Ziraat Mühendisi Fatih Çağlar Dalyan, kurumsal bir firmada orta düzey yöneticilik yaptığı sıralarda kendi işini kendisi kurmak için yola çıkmıştı. Yaklaşık 2 yıl  önce Çakırlı Mahallesi'nde hayvancılık yapmaya başlayan genç çiftçi Dalyan, artan yem fiyatlarına çözüm bulmak için projeler geliştirdi. Büyükbaş hayvanları ve tavukları bulunan Dalyan, üniversitedeki bir hocasının tavsiyelerini de alarak topraksız tarıma başladı. Kendi yemini kendisi üretmeye başlayan genç çiftçi Fatih Çağlar Dalyan, 1 günlük yem maliyetini topraksız tarım ile % 30 düşürdü.

Uludağ Üniversitesinde Genç Çiftçi Akademisinde iki ay boyunca eğitim alan Orhangazili Ziraat Mühendisi Fatih Çağlar Dalyan, kendi yemini kendisi üretmeye başladı. Tüm tahıllar ile topraksız tarım yapabilen genç çiftçi Dalyan, 7 günde 4 cm'lik kökü geliştirerek yaklaşık 15 cm'lik uzunluğa eriştirebiliyor.

MALİYETLERİNİ 4 KAT DÜŞÜRDÜ

Orhangazili genç girişimci Fatih Çağlar Dalyan, üniversite hayatı boyunca kurumsal bir firmada orta düzey yönetici olarak çalıştı. Mezuniyetinin ardından aynı kurumda çalışmaya devam eden Dalyan, kendi işini kendisi kurmayı istedi. Çakırlı Mahallesi'nde hayvancılık sektörüne giren genç çiftçi 20 adet büyükbaş hayvan alarak besiciliğe ilk adımı attı. Yaklaşık 6 aydır büyükbaş hayvancılık yapan Fatih Çağlar Dalyan, yem fiyatlarının yüksek olması sebebiyle alternatif çözümler üretmek için proje geliştirme arayışına girdi. Üniversitedeki hocalarıyla istişarelerde bulunan genç çiftçi; topraksız tarıma başladı. Kendi yemini kendisi üretmeye başlayan genç çiftçi Fatih Çağlar Dalyan, günlük yem maliyetini topraksız tarım ile en aza düşürdü.

14 GÜNDE 800 KİLO YEM ÜRETTİ

Kendi yemini kendisi üretmeye başlayan Fatih Çağlar Dalyan, 1 ay içerisinde yaptığı denemeler başarıya ulaştı ve 14 Günde 800 kilogram yem üretmeyi başardı. İlerleyen dönemlerde yem üretimi konusunda daha teknik ve modern ortamlarda üretim merkezi oluşturma fikrinin olduğunu söyleyen Dalyan, şu anda Çakırlı Mahallesi'nde kendisine ait bir depoda üretim yaptığını ifade etti.

PROTEİN ORANI ÇOK YÜKSEK

Hayvanlarının yemini kendisinin ürettiğini anlatan Fatih Çağlar Dalyan, hayvanlar bu yemi çok sevdi. Protein oranı yüksek. Hayvancılık da dışa bağımlı olmaktan kurtulmak için üretmeliyiz. Ben kendi yemimi kendim üretmeyi başardım, bunu herkes denemeli. Ülke hayvancılık ve tarımla kalkınır. Bu yöntemi hayvancılıkla uğraşan herkese tavsiye ediyorum dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.