SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkantürksiad’dan Avrupa Çıkarması…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 25 kişilik heyet ile Avrupa çıkarması yaptı. Fatih Şakir Başkanlığındaki BALKANTÜRKSİAD Heyeti Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nu, Almanya’nın Düsseldorf kentinde de Avrupalı Türk İş Adamları Derneğini (ATİAD) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Balkantürksiad’dan Avrupa Çıkarması…

Balkan ve Rumeliye yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan BALKANTÜRKSİAD yurtdışı çalışmalarını Avrupa geneline yayıyor. Geçtiğimiz günlerde Romanya ve Polonya pazarına yönelik görüşmelerinin ardından, 11-14 Ocak tarihlerinde Brüksel ve Düsseldorf’ta temaslarda bulunan BALKANTÜRKSİAD Heyeti, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile bir araya gelirken, ATİAD üyeleriyle de ikili iş görülmeler gerçekleştirdi.


Görüşmelerinin çok verimli geçtiğini, Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri değerlendirmek ve bilhassa AB fonlarından faydalanmak isteyenlere yönelik önemli bilgiler elde ettiklerini söyleyen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “Avrupa Birliği’ndeki son gelişmeleri, enerji krizini ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ortaya çıkan ekonomik durumu Avrupa Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisimiz Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile Ticaret Müşavirlerimizden dinleme fırsatımız oldu. Krizlerin aynı zamanda fırsatlar oluşturduğunu, ülkemizin konumunun Avrupa Birliği için öneminin bir kez daha anlaşıldığını, bu dönemde ülkemizin izlediği dış politikanın ne kadar isabetli olduğunu gözlemledik. Pandeminin ardından Rusya-Ukrayna savaşı ve enerji krizi sonrası Avrupa Türkiye’nin önemini anladı” dedi.


Görüşmelerde, BALKANTÜRKSİAD üyelerinin Avrupa Birliği hibe programlarından faydalanması için yapılması gerekenlerin de ele alındığını belirten Şakir, “Ar-Ge faaliyetlerinden çevre hassasiyetlerine kadar pek çok alanda var olan AB hibe programlarından üyelerimizi daha çok faydalandıracağız. Bunların ön görüşmelerini yaptık” şeklinde konuştu.


Brüksel’den Almanya’nın Düsseldorf kentine geçerek Avrupalı Türk İş Adamları Derneği üyeleriyle de görüştüklerini söyleyen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “1992 yılında bu yana Almanya’da faaliyette bulunan ve diğer Avrupa ülkelerinde de etkin olan ATİAD üyeleriyle de yeni işbirliği imkanlarını değerlendirdik. ATİAD üyelerini de Bursa’mıza davet ettik” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.