SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkantürksiad Makedonya Büyükelçisini Ağırladı…

Balkan ülkelerinin diplomatik misyon temsilcilerini sık sık üyeleriyle buluşturan BALKANTÜRKSİAD Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yovan Manasiyevski ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Balkantürksiad Makedonya Büyükelçisini Ağırladı…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği merkezinde gerçekleşen ve Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, ekonomik işbirliği ve sosyal faaliyetler alanında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geçmiş olsun mesajlarını ileten konuk Büyükelçi Manasiyevski, “Depremde vefat edenler için acınıza paylaşıyoruz, yaralılara da şifalar diliyoruz” dedi.
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak Türkiye ile ilişkilerini daha çok geliştirmek istediklerini ifade eden konuk Büyükelçi Manasiyevski, “İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin artırılmasını istiyoruz. Ticaret ve sanayi odaları ile iş dünyası kuruluşları arasında daha yakın iş birliği gerçekleştirilmesi, organizasyonlar düzenlenmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.


Bursa’da bulunmaktan ve BALKANTÜRKSİAD yönetimiyle görüşmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yovan Manasiyevski, “Bu anlamda BALKANTÜRKSİAD’ın gerek işadamları arasındaki ticari ilişkilerin artırılması, gerekse kültürel ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesine yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini biliyoruz” dedi.


BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir de Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yovan Manasiyevski’yi ağırlamaktan mutlu olduklarını söylerken, “Makedonya ile çok eski yıllara dayanan tarihi ve kültürel ilişkilerimiz bulunuyor. Bursa’da Makedonya kökenli pek çok vatandaşımız ve başarılı iş insanları yaşıyor. Biz de BALKANTÜRKSİAD olarak bilhassa Büyükelçilerimiz ve diplomatik misyon temsilcileriyle sık sık bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Balkan ülkelerinin büyükelçileriyle başlattığımız Ankara Buluşmaları etkinliğimiz önümüzdeki dönemde tekrar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.


Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yovan Manasiyevski’nin BALKANTÜRKSİAD ziyareti ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar konusunda karşılıklı görüş alış verişi ile devam etti.
Ziyaret sonunda Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yovan Manasiyevski, balkan ülkelerindeki Türk ve Osmanlı eserlerinin minyatürlerinin yer aldığı Minia Balkantürk Açık Hava Müzesini gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.