SON DAKİKA
Hava Durumu

BUİKAD, 'Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi' gerçekleştiriyor

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Burcu Başar İletişim Danışmanlık Organizasyonu ile düzenlenen 'Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi' düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 14:40
Kaynak: Bursada Bugün
BUİKAD, 'Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi' gerçekleştiriyor

MERVE DENİZ EKİCİ - CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Burcu Başar İletişim Danışmanlık Organizasyonu ile düzenlenen 'Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi' Merinos AKKM'de gerçekleştiriliyor.

Gerçekleşen zirveye Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencay Akın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve birçok dernek başkanı katılım gösterdi.

"ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI, İŞ HAYATININ AYRILMAZ BİR PARÇASI"

İlk kez gerçekleştirilecek olan zirvenin açılış konuşmasını BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır gerçekleştirdi. Şençayır, "Bugün, kamusal hayatta, yerel yönetimlerde ve sektörde geliştirdikleri iş modelleriyle ilham kaynağı olan yöneticilerimizi izleyip dinleyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve bizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı gösteren Mustafa Kemal Atatürk, 'dünyada her şey kadının eseridir' diyerek kadının toplum içindeki rolünü her daim takdir etmiştir. Biz BUİKAD olarak bütün çalışmalarımızda Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle hareket ediyoruz. BUİKAD, her zaman elini taşın altına koyarak kuruldu. Yaşamın her kesiminde kadının güçlenmesine, istihdamın artırılması, girişimci kadın sayısının nitelikli olarak artırılmasına devam ediyoruz, çabalıyoruz. BUİKAD, çağdaş Türk kadınının iş hayatının ayrılmaz bir parçası olması gerektiği inancıyla yüksek bir sinerji oluşturmuştur" açıklamalarında bulundu. 

"KADIN İSTİHDAMININ VE BİLİNCİN ARTIRILMASI GEREKİYOR"

İlk oturum olan 'Kamusal Hayatta Kadının Yeri, Yerel Yönetimlerin Kadın İstihdamı ve Gelişime Katkısı', Posta Gazetesi Yazarı Banu Şen moderatörlüğünde başladı. İlk olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey söz aldı. Bozbey, "Bu etkinlik son derece anlamlı. Bursa ticaret, turizm açısından, tarımı güçlü olan bir kent. Bu kentte elbette nüfus oranı olarak kadınları hem siyasette hem ticarette görmek istiyoruz. Bu konuda özellikle derneklerimizin, BUİKAD'ın bu konusa öncülük yapması, diğer derneklerimizin de farklı dernekler olmalarına rağmen kadınlarla ilgili proje yürütmeleri çok anlamlı. Kadın istihdamının artırılması ve bilincin de artırılması gerekiyor. Bu zirve, kadın girişimcileri bir araya getirmek ve farkındalığı artırmak açısından son derece önemli. Ailenin merkezinde yer alan kadın, iş hayatında da varlığını ve gücünü gösterebilmelidir. Bir ülkenin çağdaş ve medeniyetin yükselebilmesi de kadınların her alanda olduğu gibi iş hayatında da var olmalarından geçmektedir. Önyargılar, kadın potansiyelinin, kadınların önüne koyuluyor ve engel olarak görülüyor. Bu engelleri aşmak, özellikle kamusal alanda hak ettiklerini almalarını sağlamak için bütün topluma çok önemli sorumluluklar düşüyor. Sorunları çözüme kavuşturacak adımları atmak ve taleplerini dinlemek önceliğimizdir" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.