SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: Kentimizde ortalama konaklama süresi 2 gün bile değil

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla turizm haftasını kutladı. Başkan Bozbey, paylaşımında turizmden alınan payın çok düşük olduğuna dikkat çekerek ortak akıl vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 18:28
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: Kentimizde ortalama konaklama süresi 2 gün bile değil

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mazbatasını alarak resmi olarak görevine başladı. Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan Başkan Bozbey, 15 Nisan'da (bugün) sosyal medyada yaptığı paylaşımla turizm haftasını kutladı. Başkan Bozbey, yaptığı paylaşımda önemli mesajlar verdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın turizm konusunda tanıtımının yeterli olmadığını dile getirirken yabancı turistlerin sayısının yerli turistlerin üçte biri olduğunu dile getirdi.
Başkan Bozbey, turizm anlayışıyla yapacakları her kararın ve atacakları her adımın yerel halkın hayatı için katma değer olacağının altını çizdi

BAŞKAN BOZBEY: "TURİZMDEN ALDIĞIMIZ PAY ÇOK DÜŞÜK"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal medyada yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bildiğiniz gibi denizi, gölleri, dağı, longozları, şelaleleri, kıyı şeritleri, termal suları buram buram tarih kokan mekanlarıyla Bursa'mız, turizmde ürün çeşitliliğinin en yüksek olduğu bir kent. Ancak turizmden aldığımız pay çok düşük. Resmi rakamlara göre kentimizde ortalama konaklama süresi 2 gün bile değil. Döviz girdisine ihtiyacımızın yoğun olduğu bu ekonomik şartlarda yabancı turist sayımız yerli turistin üçte birinden az. Tarihi ve doğal güzelliklerimizin potansiyelinden yeterince faydalanamıyor, yönetemiyor ve tanıtamıyoruz. Ayrıca denizini, dağını, yaylasını, gölünü bilmeyen yaşadığı kentin değerlerini görmeyen birçok Bursalı var. Yapacağımız çalışmalarla bu durumun değişmesini kentimizin turizmden hak ettiği payı almasını sağlayacağız. Ortak akılla oluşturacağımız projeler ve vizyon sonucunda gelenin bir daha gelmek isteyeceği memleketine döndüğünde Bursa'nın gönüllü elçisi olarak bizi tanıtacağı destinasyon oluşacak. Toplum temelli ve sürdürülebilir turizm anlayışıyla yapacağımız her kararın, atacağımız her adımın öncellikle yerel halkın hayatı için katma değer oluşturmasını sağlayacağız. Turizm haftası vesilesiyle Bursa'mızın tanıtımına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Turizm emekçilerinin, turizmin ev sahibi Bursalıların ve misafirlerimiz olacak turistlerin hep birlikte gülümseyeceği bir Bursa vizyonuyla turizm haftamızı kutluyor, hem ülkemiz hem de güzel Bursa'mız için başarılı bir sezon geçirilmesini diliyorum"

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.