SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da 1 Mayıs coşkusu

Bursa’da 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla sendikaların, sivil toplum kuruluşların ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Aslında onlar için mücadele günü olduğunu görüyoruz. İşçilerimizin mücadelelerini yürekten kutluyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa’da 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, binlerce kişinin katılımıyla Bursa’nın farklı noktalarında coşkulu bir şekilde kutlandı. Şehir merkezinde düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK), DİSK, KESK, Eğitim Sen, Bursa Tabip Odası, Uidder, Badis, Birleşik Metal İş, Bursa Barosu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eski Atatürk Stadyumu önünde toplanan vatandaşlar, işçi haklarının korunması, daha eşit bir yaşam mücadelesi için ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Kent Meydanı’na doğru yürüdü. Bayram havasında gerçekleşen yürüyüş, Kent Meydanı’nda son buldu. Etkinlik, meydanda verilen Ahmet Gültekin konseriyle devam etti.



“İşçilerimizin mücadelelerini yürekten kutluyorum”
Bursalılarla omuz omuza yürüyüşe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. İşçi Bayramı’nın bir güne sığdırılmasına rağmen işçilerin her gün bayram havası içerisinde yaşam sürmesini arzuladıklarını belirten Başkan Bozbey, “Tüm emekçilerimizin böyle bir kültüre, yaşam standartına sahip olmasını istiyoruz. Böylelikle her günlerinin bayram olması yönünde hayalimiz var. Bu hayalin bir parçası olarak da işçilerimizin sesinin daha gür çıkması amacıyla bayram havası içerisinde kutlanmaya çalışılıyor. Aslında bayram mı bayram. Ama yaşam standartlarına baktığımızda aslında onlar için mücadele günü olduğunu görüyoruz. Ben işçilerimizin mücadelelerini yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.