SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da çevreyi kirletenler kameralara yakalandı! Cezadan kaçamadılar...

Bursa İnegöl'de moloz dolu çuvallar ile atık mobilyaları Boğazköy barajı mevkiine atarak çevre kirliliğine sebebiyet veren kişi İnegöl Belediyesi tarafından İzleme ve Değerlendirme Merkezi kameralarından tespit edildi. 13.705 TL ceza uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2026 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2026 21:09
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da çevreyi kirletenler kameralara yakalandı! Cezadan kaçamadılar...

Bursa İnegöl'e bağlı kırsal Hamzabey Mahallesi mevkiinde Boğazköy baraj sahasına gelen kimliği belirsiz şahıslar kamyonetle getirdikleri moloz dolu çuvalları ve atık mobilyaları baraj sahasına bıraktı. Kimsenin görmediği noktada çevre kirliliğine sebebiyet veren kişiler, İnegöl Belediyesi'nin İzleme Değerlendirme Merkezi kameralarından kaçamadı. Adeta doğayı katleden duyarsız kişiler, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince İzleme Değerlendirme Merkezi kameralarından tespit edildi. Şahıslara 13.705 TL cezai işlem uygulandı. Kirletilen alan ise İnegöl Belediyesi ekiplerince temizlendi. Zabıta Müdürlüğü, şehrin 7/24 izlendiğini hatırlatarak vatandaşlara bu tür davranışlardan uzak durmaları çağrısını yineledi.

ÜCRETSİZ HİZMET, CEZAYA DÖNÜŞTÜ

İnegöl Belediyesi yıllardır atık mobilyaları ücretsiz, molozları ise çok cüzi miktarlar karşılığında adreslerden alarak uygun şekilde bertaraf ediyor. Vatandaşlar bu hizmetlerden faydalanmak için 153 Çözüm Merkezini arayabilir ya da 0530 157 30 00 üzerinden WHATSAPP yoluyla vatandaşlara bildirimlerde bulunabilir.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.