SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da çilek üretimine bu kez susuzluk engeli!

Marmara bölgesinin en önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Orhangazi'ye bağlı Mahmudiye Mahallesi'nde Mayıs ayı itibariyla başlanan çilek hasadında geçtiğimiz yıl mantar hastalığı nedeniyle darbe alan üretici çiftçiler bu kez üretimde yeterli su miktarının olmaması nedeniyle ilk hasatta istenilen verimi yine alamadı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 13:14
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da çilek üretimine bu kez susuzluk engeli!

Yıllık yaklaşık 500 ton çilek üretiminin yapıldığı mahallede geçtiğimiz yıllarda başlanılan gölet projesinin hayata geçirilmemesi üretimde verim kaybına neden oldu.Geçtiğimiz yıl Orhangazi ve çevresinde görülen yoğun yağmur ve serin havalar çilek üreticilerini büyük zarara uğratmış, ortaya çıkan mantar hastalığı nedeniyle Çilek üreticisi  istediği verimi alamamıştı. Bu yıl ise bölgenin en büyük çilek üretim merkezlerinden biri olan Mahmudiye Mahallesi'nde  susuzluk nedeniyle istenen üretime ulaşılamadı.

Her yıl ortalama 500 ton civarında çilek üretimi yapan Mahmudiye Mahallesi'nde, tarımsal faaliyetlerde kullanılması için geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından başlatılan sulama göleti projesi sadece etüt aşamasında kaldı. Durum böyle olunca yaşanan susuzluk üreticinin çilek üretimine büyük zarar vermiş oldu.

Normal şartlarda mevcut su kaynakları ile üretim yapmaya çalışan ancak üretim için yeterli su miktarını bulamayan Mahmudiyeli Çilek üreticisi yetkililerden, mahalle halkının tek tarımsal geçim kaynağı olan Çilek üretiminin artması için gerekli sulama göleti için somut adımın atılmasını bekliyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.