SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da fetih coşkusu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri açılış töreni Tophane Meydanı'nda gerçekleşiyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2022 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2022 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da fetih coşkusu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri açılış töreni Tophane Meydanı'nda gerçekleşiyor. 2 yıldır kısıtlı bir şekilde gerçekleştirilen Fetih Şenlikleri, birbirinden renkli etkinliklerle önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bursa'da bayram havası yaşatıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları; 

"Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bursa'mızın fethinin 696. yılı kutlu olsun. Fetih, yeniden imal etmek, yeniden inşa etmektir. Yeniden gönüllere girmektir. Medeniyetin adıdır Fetih. Osman Bey, devlete giden yolun Bursa'dan geçtiğini çok iyi biliyordu ve kuşatma altıda aldı. 

Fetih diyip geçemeyiz. Uzun bir süreci kapsamaktadır. Tarihini bilmeyenler geleceğine yön veremez. Atalarımızdan aldığımız kutsal görevi geleceğe taşıyacağız. Amacımız bu şehiri korumaktır. Bursa'nın kurtuluşun 696. yılını kutladığımız bugünde, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinize saygılar diliyorum"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.