SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hastane binasında örümcek istilası!

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalar örümceklerden şikayetçi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da hastane binasında örümcek istilası!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalar ve hasta yakınları hastane binasını küçük kırmızı örümceklerin istila ettiğini belirtti.

İhbar hattımıza şikayetlerini dile getiren hasta yakını kızının 1 haftadır hastanede yattığını ancak örümceklerden dolayı pencereyi açamadıklarını dile getirdi.

Hasta yakını, "1 haftadır hastanede yatan kızımın odasının penceresini açmaya çekiniyoruz, bu örümcekler bitkilere zarar veren, insanı ısırınca kaşındıran ama mücadelesi basit bir ilaçlamaya bakan haşere türü" ifadesinde bulundu. 

Küçük Kırmızı Örümcekler zararlı mı?

Kırmızı örümceklerin insan sağlığı üzerinde bilinen bir zararı kayıtlara geçmiyor. Uzmanlar, çok nadir zehirli örümceklere rastlanabileceğinin altını çiziyor. Ayrıca, birçok türün dişlerinin insan derisine etki edemeyecek kadar kırılgan ve kısa olduğu belirtiliyor. Yine de çocuklar için örümceklerin risk olabileceğinin altı çiziliyor. Özellikle bir örümcek kişileri ısırdığında; baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, kusma, uyuşma gibi sorunlar yaşanıyorsa, sağlık kuruluşuna başvurulması öneriliyor.

Kaynak: Bursadabugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.