SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kapsamlı deprem tatbikatı: Yerel destek ekipleri seferber oldu

'Türkiye Afet Müdahale Planı' kapsamında AFAD tarafından olası bir depreme karşı hazırlık amacıyla merkez üssü Bursa'nın Gemlik ilçesi olan 6,7 büyüklüğünde ki deprem tatbikatı tamamlandı. 24 saat süren tatbikatta Bursa'nın Orhangazi ilçesi koordinasyon merkezi olurken buradaki çalışmalar, Sakarya AFAD il müdürlüğü ile birlikte yine Sakarya'dan gelen ilgili kurumların personelleri katıldı. Orhangazi İznik gölü kenarında kurulan koordinasyon merkezindeki çalışmalara katılan İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü ile Jandarma İlçe Komutanı STK'lar yakından takip ederek destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 18:50
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da kapsamlı deprem tatbikatı: Yerel destek ekipleri seferber oldu

Olası bir Bursa depremine karşı yapılan deprem tatbikatında , Orhangazi'de  AFAD yönetim ve koordinasyon merkezi oluşturuldu. Orhangazi'deki konuşlanma alanında yerel arama kurtarma ekibi olan Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) ile destek ili olarak Sakarya AFAD Birlik Müdürlüğü ve Sakarya yerel destek ekipleri görev aldı. 

Tatbikat süresince ekipler, koordinasyon ve müdahale becerilerini test ederken, yapılan tatbikat  olası bir depreme karşı hazırlığı konusunda önemli bir adım olarak görüldü. 

Bursa genelinde çok sayıda AFAD koordinasyonu ile yapılan büyük deprem tatbikat, hem yerel hem de bölgesel düzeyde arama kurtarma operasyonlarının etkinliğini artırmayı ve farklı ekipler arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçladı. Katılımcı tüm ekipler, senaryo gereği farklı görevlerde yer alarak gerçekçi bir deprem durumuna karşı hazırlıklarını sahada aktif bir şekilde uyguladı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.