SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kontrolsüz sulama kazaya davetiye çıkarıyor!

Bursa'da sıcak havalarla birlikte sulama işlemleri devam ediyor. Yanlış hesaplamalar sonucunda fıskiyelerin çimenlerle birlikte yolları da ıslatması kazaya davetiye çıkarıyor. Moto kuryeler bu durumunda çok fazla sorun yaşadıklarını dile getirirken duruma isyan etti. Konu hakkında Bursada Bugün'e açıklamalarda bulunan Kuryeler Federasyonu Başkanı Turgut Ay, "Genelde belediyeden 'manuel sulama yapıldığı için yollar ıslandı' ve 'vana sıkıştığı veya bozulduğu için yollar ıslandı' gibi yanıtlar alıyoruz. Bu bölgeler ve bölgeleri kontrol eden belediye işçileri denetlenmiyor olacak ki sorunlar bize yapılan bilgilendirmelere rağmen devam ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 09:43
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da kontrolsüz sulama kazaya davetiye çıkarıyor!

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Bursa'da sıcak hava etkisini göstermeye devam ediyor. Belediyeler çiçeklerin kurumaması ve çimenlerin canlı kalması için bazı saatlerde fıskiyeleri etkin hale getirerek sulama çalışmaları yapıyor. Sulama fıskiyelerinin bazıları ise sadece çimenleri değil yolları da ıslattı. Islanan yollar ise motosiklet sürücülerini ve paket götüren moto kuryelerin kaza yapmasına sebep oluyor.

"BİZE YAPILAN BİLGİLENDİRMELERE RAĞMEN DEVAM EDİYOR"

Konu hakkında Bursada Bugün'e açıklamalarda bulunan Kuryeler Federasyonu Başkanı Turgut Ay, sulama ile ilgili durumu belediyelere ilettiklerini ancak farklı yanıtlar aldıklarını dile getirdi. Başkan Ay, "Genelde belediyeden 'manuel sulama yapıldığı için yollar ıslandı' ve 'vana sıkıştığı veya bozulduğu için yollar ıslandı' gibi yanıtlar alıyoruz. Bu bölgeler ve bölgeleri kontrol eden belediye işçileri denetlenmiyor olacak ki sorunlar bize yapılan bilgilendirmelere rağmen devam ediyor" dedi. Başkan Ay, sene içinde 30'a yakın meslektaşlarının bu sorundan dolayı yaralandığını vurguladı.

MOTOKURYELERİN BAŞI SÜRÜCÜLERLE DERTTE

Başkan Ay, meslektaşlarının en fazla yaşadığı kaza türlerini " Sulama, ters yönden çıkan araç, sapağı kaçıran araç, Sinyal vermeden sağa ya da sola dönen araç, aynasına bakmadan şerit değiştiren araç ve kontrolsüzce kapı açan sürücü" olarak sıraladı. Ayrıca Başkan Ay, bazı sürücülerin araçlarını bilerek kuryelerin üstüne sürdüğünü söyledi.

EN FAZLA ÖLÜM İSTANBUL'DA YAŞANIYOR

Kurye Hakları Derneği'nin 2023 yılında ölen moto kurye raporuna göre yaş Aralığı 18-28 yaş olarak belirlendi. 2023 yılında yaşamını yitiren 68 moto kuryenin 23'ü İstanbul'da yer aldı.

ÇOCUK KURYELERİN ÖLÜM ORANI ARTIYOR

Kurye Hakları Derneği'nin 2023 yılı moto kurye ölüm raporuna göre rapora göre 2022 yılında çocuk kurye hayatını kaybetti. 2023 yılında çocuk kuryenin hayatını kaybettiği belirtilen raporda çocuğun 15 yaşında olduğu bilgisi yer aldı.

Moto kuryeler, yapılan bu manuel sulamayla ilgili yaşadıkları sorununa yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını talep ediyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.