SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kritik orman kararı: Sınırlar değişti!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Bursa'nın da aralarında bulunduğu 21 ilde bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılması kararlaştırıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2026 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2026 09:22
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da kritik orman kararı: Sınırlar değişti!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Bursa ile birlikte Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Artvin, Balkesir, Bingöl, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, izmir, Karabük, Kastamonu, Kütahya, Mersin, Muğla,Samsun, Tokat, Trabzon ve Yalova'da sınır ve koordinatları belirlenen alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi.

Orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Millî Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.

KARARDA BURSA'DA İKİ İLÇEDE Kİ ALANLAR YER ALIYOR

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar, Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Çataltepe Mahallesi ile Mudanya ilçesine bağlı Söğütpınar Mahallesi sınırları içinde yer alan bölgeleri kapsıyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.