SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kuaförler pazar günü artık kapalı!

Bursa Valiliği'nin kararı ile Bursa'da pazar günleri kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının kapalı olacağı duyuruldu. Kuaför salonu çalışanları, karar konusunda ikiye bölündü.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 10:54
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da kuaförler pazar günü artık kapalı!

Bursa Valiliği'nin kararı ile pazar günleri Bursa'da kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının kapalı olacağı, sadece gelin başı yapımı için Bursa Kuaförler Odası'ndan 4 saatlik bir izin belgesi verileceği açıklandı. Kuaför salonu çalışanlarından bir taraf kararın sektörü olumsuz etkileyeceğini düşünürken diğer taraf ise pazar günü tatil olmasının olumlu sonuçları olacağını dile getirdi.

KARAR, KUAFÖR SALONU ÇALIŞANLARINI İKİYE BÖLÜNDÜ

Alınan karar kuaför salonu çalışanlarını ikiye böldü. 25 yıldır kuaförlük yaptığını söyleyen bir vatandaş, "Hiç pazar izin kullanmadım. Akşamları artık salonlarda düğün yapılıyor. Hafta içi de yaptırılabilir. Kararı olumlu buluyorum" şeklinde konuştu. Bir diğer kuaför salon çalışanı ise, "Sektör olarak ciro açısından büyük bir kayıp olur. Çünkü cumartesi pazar yaptığımız ciro bir haftayı tamamlayan bir ciro" dedi.

"ELEMAN ÇIKARTMAK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Kuaförlerin pazar günü kapalı olacak olmasına bir kuaför salonu çalışanı ise "Ekipten 5 kişinin çıkışını vermek zorundayım. Çünkü gelir düşecek, durumlar da çok iyi gitmiyor. Bunu kaldırmaları gerekiyor. Kapalı bir gün olacaksa hafta içi olmalı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞLAR İKİLEMDE KALDI

Vatandaşlarda da kararı olumlu ve olumsuz bulanlar olarak ayrıldı. Bir vatandaş, "Herkesin izin yapmaya hakkı var. Pazar günü herkesin ailesiyle vakit geçirmeye hakkı var, dinlenmeye hakkı var. Ben olumlu karşıladım" şeklinde konuşurken bir diğer vatandaş ise, "Bence insanın ekmeğiyle oynuyorlar. Genellikle insanlar pazar günü boş oluyor ve kuaförlere gidiyor. Artık onu da değerlendiremeyecekler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.