SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Memur Cengiz Yiğit, şehadetinin 2. yıldönümünde anılıyor

Şehit İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit, şehadetinin 2. yıldönümü için anma programı düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 15:05
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da Memur Cengiz Yiğit, şehadetinin 2. yıldönümünde anılıyor

Şehit İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit'in şehadetinin 2. yıldönümü için Bursa Uluyol Adliyesi'nde anma programı düzenlendi. 

Gerçekleşen anma törenine Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can katılım gösterdi. 

"ŞEHİDİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ"

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, "Şehit İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit, mesleğine olan bağımlılıyla tanınan bir memurdu. Ceza evinde huzuru sağlamak için görev yapan Cengiz Yiğit, görevini yerine getirdi. Cezaevi aracına yapılan hain saldırı sonucu hayatını kaybetti. Burada sadece acıyı paylaşmak için toplanmadık, şehidimizin emanetine de sahip çıkmak için buradayız. Şehitlerimizin fedakarlıklarını unutmamak bizim en büyük vazifemizdir. Gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum" açıklamalarında bulundu. 

"BU TOPRAKLARDA MÜCADELE BİTMİYOR"

Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Bu topraklarla mücadele bitmiyor, ihanet de bitmiyor. İsimler değişiyor, ihanet hep aynı. Biz inşallah bu günlerde, anma günlerinde şehitlerimizi unutmayacağımızı göstereceğiz. Yüreğimizde, kalbimizde, dilimizde yaşatıyoruz. Hiçbir bölücü akıma meydan vermeyeceğiz. Kişisel menfaatlerimizi devlet ve milletten bir önde tutmayacağız" şeklinde konuştu. 

"ACIYA SAHİP ÇIKMAK DA BİR VEFADIR"

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, "Vefa önemlidir. Şehitlerimiz, burada rahat bir şekilde nefes alıyorsak onlar sayesinde. Bunları unutmamalıyız. Acıyı paylaşmak lazım. Çünkü bu acıyı sadece şehit yakınları yaşamıyor, bu milletimizin acısı. Acıya sahip çıkmak da bir vefadır. Türk milletimizin de bir görevidir. Adalet Bakanlığı olarak Başsavcılık olarak biz burada bu görevi yerine getirmeliyiz. Bu görev başımız üstüne. Şehitlerimizin emanetleri baş üstündedir ve olmaya devam edecektir. Terör acıyla beslenir. Coğrafya bir kaderdir, millet olmak da bir kaderdir" açıklamalarında bulundu. 

Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Şehit İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit ve tüm şehitler için dua okudu. 

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.