SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da o ilçenin ilk ve tek kadın kasabı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Zehra, okul çağında iken babasına yardım etmek için geldiği kasap dükkanını 7 yıldır işletiyor. İşini severek yaptığın söyleyen ve ilçenintek kadın kasabı olan Zehra, "Kasaplık her ne kadar erkek işi olsada kadınlara imkan verildiğinde yapamayacağı iş yok, ben işimi çok seviyorum" diyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da o ilçenin ilk ve tek kadın kasabı!

Yaklaşık 85 bin nufüslu Orhangazi ilçesinde Yalova caddesi üzerinde ki uzun yıllardır faaliyette olan bir kasabı şimdilerde 23 yaşındaki Zehra Katanalp isimli kadın işletiyor. 

Mesleğe ilk olarak Lise çağında iken babasına yardıma gelip yerleri süpürmekle başlayan Zehra, daha sonra kasaplık işine ilgi duymaya başlayınca babasının mesleğini yapmaya karar verdi. İlk zamanlar babasına kasap olmak istediğini söylediğinde hayır cevabıyla karşılaştığını söyleyen ve buna rağmen her gün dükkana gitmeye devam eden Zehra, geçen 7 yılın ardından her işi öğrenip babasının dükkanını işletmeye başladı.

"Kadınların yapamayacağı iş yok"

Bursada Bugün ekibini işlettiği kasap dükkanında konuk eden Zehra Katanalp, ''İlk olarak çocukken babamın yanına gelirdim, yerleri süpürür eve giderdim sonra her geçen gün babamın eline daha fazla baktım bir süre sonra elime bıçak alıp et kesmeye başlayınca bu işi sevdiğimi anladım, ilk zamanlarda babam buna karşı çıkıyordu ancak zamanla onu mahçup etmedim ve kasaplığın püf noktalarını öğrenip kendimi bu işe adadım, şimdi ise babama bu işi baba öğrettiği için teşekkür ediyorum, baba mesleğini yapmaktan gurur duyuyorum, görenler bazen şaşırıyor, kasaplık belki erkek işi olarak gözüksede bizlere imkan verildiğinde yapamayacağımız iş aslında yok'' diyerek bu işi devam ettirmek istediğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.