SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da okulu koruyan korkuluklar öğrencileri korkutuyor

Bursa'nın Gemlik ilçesi Balıkpazarı Mahallesi'nde yer alan Atatürk İlkokulu'nun çevresini çevreleyen sivri uçlu demir korkuluklar, okulun fiziksel güvenliği ile öğrenci sağlığı arasındaki denge konusunda tartışmaları beraberinde getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2026 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2026 10:07
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da okulu koruyan korkuluklar öğrencileri korkutuyor

Bursa'nın Gemlik ilçesi Balıkpazarı Mahallesi Atatürk İlkokulu'nda inşa edilen keskin uçlu çitler, veli ve çevre sakinleri arasında okul güvenliği ile çocuk koruması ekseninde bir pedagojik/fiziksel emniyet tartışması başlattı.

Okul sahasına izinsiz girişleri engellemek ve tesis güvenliğini sağlamak amacıyla projelendirilen bu çitler, bölgedeki bazı veliler ve mahalle sakinleri tarafından "riskli" olarak tanımlanıyor. Okul çevresinde oyun oynayan veya okul bahçesine kısa yoldan geçmeye çalışan çocukların, düşme ya da dikkatsizlik sonucu bu sivri uçlu demirlerle yaralanma ihtimali endişe kaynağı oluşturuyor.

ÇÖZÜM ARIYORLAR

Söz konusu demirlerin sivri uçlarının çocukların fiziksel bütünlüğüne zarar verebilecek bir yapı arz ettiğini vurgularken, çevre sakinleri ise okulun dış güvenliğinin sağlanmasının da önemli olduğunu hatırlatıyor. Okulun dış güvenliğini koruma zorunluluğu ile öğrencilerin oyun alanındaki fiziksel risklerini en aza indirme ihtiyacı arasında bir çözüm aranıyor. Vatandaşlar, sivri uçların daha güvenli materyallerle kaplanması veya uçların kütleştirilmesi gibi alternatif iyileştirmelerin, güvenlikten ödün vermeden riski ortadan kaldırabileceğini ifade ediyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.