SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sel olursa 'bat-çık'ların hali ne olur?

6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremin ardından, 15 Mart'ta da depremden etkilenen 3 il sel felaketine maruz kaldı. Yaşanan sel felaketinde can kaybı yaşanırken insanlar günlerce çamur içinde evlerini temizlemeye çalıştı. Peki, Bursa'da yaşanılabilecek bir sel felaketinde 'batçık'ların hali ne olur? BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç Bursada Bugün'e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da sel olursa 'bat-çık'ların hali ne olur?

Şanlıurfa'da yaşanan büyük sel felaketinde 20 can kaybı yaşandı ve birçok kişi de zor günler geçirdi. Peki, Bursa'nın sel felaketine karşı bir hazırlığı var mı? Bursa'da sel meydana gelirse 'bat-çık'ların hali ne olur? BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, sel felaketine karşı hazırlıklarını Bursada Bugün'e anlattı.

"DOĞAL AFETİN BOYUTU BELLİ OLMAZ"

Bursa'da kanalizasyon ve yağmur suyu anlamında sistemin yüzde 90 ayrık olduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, Bursa'nın Şanlıurfa gibi bir sel felaketine maruz kalacağını düşünmediğini söyledi. Doğal afetlerin boyutunun belli olmadığını dile getiren Gülenç, "Doğal afetlerin boyutunu kestiremiyoruz. Bursa merkezde mevcut ayrık sistemde dereler deşarj edilecek şekilde yapılmıştır" dedi.

"BATÇIKLAR DA DAHİL TÜM TESİSLERİMİZ KONTROL ALTINDA"

'Batçık'ların hepsinin bakımına ve işletmesine periyodik olarak bakıldığının altını çizen Gülenç, "Çalışmalarımıza yağışlı havaların ihbarını aldığımızdan 1 gün önce başlıyoruz ve sorun olup olmadığını tespit ediyoruz. 'Batçık'lar da dahil tüm tesisler kontrolümüz altında" diyen Gülenç, "Yaptığımız bakımları rutin ve düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bir sel felaketi olursa can kaybının yaşanıp yaşanmayacağını kimse bilemez ve istemez" açıklamasında bulunarak sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bursadabugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.