SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da simit 25 TL olmalı mı? Bursalı simitçiden Ramazan ortasında zam açıklaması...

Bursa'nın en işlek noktalarından biri olan Tarihi Abdal Meydanı, Ramazan yoğunluğu sürerken Bursalı simitçi Gürsel Kavan, 20 TL'den satılan simidin maliyetler nedeniyle 25 TL olması gerektiğini söyledi. "Zamma karşıyım ama giderler çok ağır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2026 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2026 16:56
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da simit 25 TL olmalı mı? Bursalı simitçiden Ramazan ortasında zam açıklaması...

Bursa'nın Tarihi Abdal Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşurken Bursalı simitçi Gürsel Kavan simidin 20 TL'den satıldığını ancak artan maliyetler nedeniyle fiyatın 25 TL olması gerektiğini dile getirdi. "Zamma karşıyım ama esnafın ayakta kalması zor" dedi.

Yıllardır meydanda hizmet veren Bursalı simitçi Gürsel Kavan, Ramazan ayının bu yıl da oldukça yoğun geçtiğini söyledi. Kavan, "Ramazan şehri Bursa'da çok güzel bir atmosfer var. Çok yoğun geçiyor. Bursalılar kazan simidine ve tahılbüsüne büyük ilgi gösteriyor. Şehir dışından gelen misafirlerimiz de çok fazla. Bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları akşamları aramıza katılıyor, bizi yalnız bırakmıyor" dedi.

"ÜÇ KUYRUK İNÖNÜ CADDESİ'NE KADAR UZANDI"

Sahur vakitlerinde de yoğunluğun sürdüğünü belirten Kavan, "Akşamları üç ayrı kuyruk oluştuğu oluyor. Kuyruk İnönü Caddesi'ne kadar uzadı. Adnan Meydanı tarihi bir meydan. Ramazan'da burası adeta şenleniyor" ifadelerini kullandı.

Geçmişte sahur vakitlerinde fırınların açık olmadığını hatırlatan Kavan, bu kültürü yaşatmak için yıllar önce meydanda gece hizmet vermeye başladıklarını anlattı. "İlk zamanlar iş yapamadığımız günler oldu ama Bursa halkını alıştırdık. Şimdi pazar günü olmasa da dinlensek diyoruz ama halkımızı da yalnız bırakamıyoruz" diye konuştu.

"BURSA'DA SAHURUN VAZGEÇİLMEZİ TAHANLI PİDE VE SİMİT"

Sahurda en çok tercih edilen ürünler arasında coğrafi işaretli Bursa tahılbüsünün başı çektiğini belirten Kavan, cevizli lokum, börek ve simidin de yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

"SİMİT 25 TL OLMASI GEREKİYOR"

Simit fiyatlarına da değinen Kavan, "Şu anda simit 20 lira. Maliyetler çok yüksek. Aslında 25 lira olması gerekiyor. Yıllardır simit zammına karşıyım, yine karşıyım. Ama giderler ağır. Fırıncıların ayakta kalabilmesi için bu rakamlar konuşuluyor" dedi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.