SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da tıbbi malzemeleri para karşılığı satan 3 kişi tutuklandı

Bursa'da tıbbi medikal malzemelerin ameliyatlarda kullanıldı gösterilip para karşılığı satıldığına dair edinilen bilgiler üzerine yapılan çalışmalarda 4 kişi yakalandı. Yakalanan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da tıbbi malzemeleri para karşılığı satan 3 kişi tutuklandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda; Bursa Şehir Hastanesinde ameliyatlarda kullanılması gereken tıbbi medikal malzemelerin ameliyatlarda kullanıldı gösterilip, Bursa Şehir Hastanesi'ndeki görevlilerce ve bu görevliler ile bağlantılı olan şahıs tarafından para karşılığı satıldığı, bu şekilde kurumun zarara uğratıldığı, haksız kazanç elde edildiği şeklinde bilgilere istinaden yapılan çalışmalarda, Zimmet ve Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işleyen; C.I(38), D.B(43), A.H.A(40), C.G(38) isimli şahıslar 06.05.2024 günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde yakalandı.

Yapılan aramalarda Bursa şehir hastanesine ait olduğu tespit edilen, piyasa değeri;

20.000.000 (yirmi milyon) TL olan çeşitli Medikal Tıbbi ürünler ele geçirildi.

10.05.2024 günü adli makamlara sevk edilen; C.G isimli şahıs Adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı, D.B, A.H.A ve C.I isimli şahıslar ise tutuklandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.