SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri devam ediyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında devam eden Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin bugünkü durağı Yıldırım Belediyesi İsabey Kültür Merkezi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri devam ediyor

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Yıldırım Belediyesi Koordinasyonunda İsabey Kültür Merkezi'nde düzenlenen program stant ziyaretleriyle başlıyor.

Düzenlenen programa, ev sahibi Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a Yıldırım Kaymakamı Metin Esen ve Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Emel Gözükara Durmaz eşlik etti.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer'in konuşmasından satır başları şöyle;

Kültür Turizm Bakanlığımız tarafından artık 21-27 Mayıs tarihleri Türk Kültür Mutfağı Haftası ilan edildi.

"SANATIN OLDUĞU YERDE KAVGA OLMAZ"

İnsanların asla vazgeçmesi gereken değerleri kültür ve Turizm Bakanlığı eli ile geleceğe taşıyoruz. Kültür ve turizmin, sanatın olduğu yerde kavga olmaz. Diğer kurumlar ile işbirliği içerisinde Bursa'ya daha güzel noktalara taşımak için çaba gösteriyoruz. Bugün burada gözlerinize hitap ediyoruz. Sanatçılarımız kulağımıza hitap etti. Birazdan tadım yapacağız, sanat ve edebiyat beş duyumuza dokunduğunda sahada anlamlı oluyor. Bugün burada hazırlık yapan herkese teşekkür ediyorum.

Bu haftayı her yıl kutlamış olacağız ve yörelerimizin lezzetlerini, kültürünü tanımış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Ülkemi bir seçim sürecinde ve buna bir mola vermiş olduk. Sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Daha geniş bir vakitte kendilerini dinleri diye umuyorum.

"MUTFAĞIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ PARÇALARINDAN BİR TANESİDİR"

Biz köklü bir milletin mensuplarıyız ve bir kültürü temsil ediyoruz. Mutfağımız, kültürümüzün en önemli parçalarından bir tanesidir. Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar bizde Yıldırım Belediyesi olarak işin içinde olmak istedik. Sergi ve stantlarımızı beğeneceğinizi öngörüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak pek çok alanda çalışmalar ortaya koyduk. Burası güzel bir mekan. Bu mekanı mimar ve mühendislerimiz kazandırdı. 
Ben bugün burada ağırlayan İsabey Kadın Kooperatifi yöneticilerine ve mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum.

AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programa hoş geldiniz. İnsanların arasında iletişimi gerçekleştiren en hızlı yol, kültürümüzdür. Geleneğimizde misafire, yolcuya sofra kurmak önemlidir.

"TÜRK MUTFAĞI HAK ETTİĞİ YERİ BULMALI"

Mutfak, küreselleşen dünyada özel konumunu yerinde tutan bir unsurdur. Türk mutfağının değerli coğrafyasında sayısız medeniyetin hayat verdiği Türk Dünyası dünyanın en lezzetli mutfakları arasında yer alıyor.
Bu nedenle diğer ülkeler arasında değerli olan mutfağımızın Dünya mutfağında yer edinilebilmesi için, bu çalışmaları değerli buluyor ve Türk Mutfağının uluslararası anlamla hak ettiği yeri bulacağına inanıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

"BURSA TÜM ZENGİNLİKLERİ BARINDIRAN BİR ŞEHİR"

Yıldırım Kaymakam Metin Esen ise, "Türk mutfağının yerinin çok özel olduğunu biliyoruz. Bursa'da aynı şekilde tüm zenginlikleri barındıran bir şehir. Türk Mutfağına adanan bu haftayı çok değerli bi programla icra ediyoruz. Bugün Yıldırım İlçe'mizde birbirinden başarılı kadın kooperatiflerimizin ev sahipliğine şahitlik ediyoruz. Ben bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bursadabugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.