SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yol kenarı açık otopark uygulaması ücretsiz olacak mı?

Bursa'da yıllardan beri devam eden yol kenarı açık otopark (parkomat) uygulaması, çoğu zaman trafiğin aksamasına sebep oluyor. Yol kenarına park edilen araçlardan bırakılan saate göre ücret talep ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı olduğu zamanda konuyu yargıya taşıyarak bu uygulamanın ücretsiz olması gerektiğini savunmuştu. Bursalılar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey'in bu uygulamayı ücretsiz yapıp yapmayacağını ise şimdiden merak ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 09:23
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da yol kenarı açık otopark uygulaması ücretsiz olacak mı?

Bursa'da otoparkların ardından belirlenen caddelere araç park edenlerden belli bir saat karşılığı para alınıyor. Yol kenarı açık otopark (parkomat) uygulaması bazı zamanlarda trafiğin sıkışmasına sebebiyet veriyor. 2024 yılında ise yol üstüne bırakılan araçlardan 1 saate kadar 25 TL, aşan her saat için 10 TL ve gün boyu için 65 TL talep ediliyor.

BOZBEY'İN "OTOPARKLARDAN ÜCRET ALINMASINA SON VERİLMESİNİ İSTİYORUZ" AÇIKLAMASI DAMGA VURMUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı olduğu dönemde uygulamanın ücretsiz olması gerektiğini savunmuş ve Nilüfer Belediyesi'nin o dönemde para almadığını söylemişti. Nilüfer Belediye Başkanı olduğu 28 Nisan 2015 yılında açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, "Yıllardır yollarımızda otopark cepleri yapıyoruz. Bugüne değin bir kuruş dahi tahsil etmedik, etmeyi doğru da bulmuyoruz zaten. Bu caddeleri yaptığınız zaman, yenilediğiniz zaman, otopark cepleri bıraksanız da bırakmasanız da vatandaştan zaten onun bedelini 'katılım bedeli' adı altında alıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi de mevcut yerlerden aldı. Yani Bankalar Caddesi'ndeki mülk sahiplerinden aldı, FSM'den de aldı. Buralarda mükerrer almaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi bu konuyu yıllardır doğru yapıyordu, yapmaya da devam edecek. Ama bunu yanlış yapanların karşısında da durmaya, kamuoyunu bilinçlendirmeye devam edecek" açıklamalarında bulunmuştu. Ardından Başkan Bozbey, "Derhal buralardaki otoparklardan ücret alınmasına son verilmesini istiyoruz. Doğru değil, hukuki de değildir. Bunu bekliyoruz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

BURSALILAR YANIT BEKLİYOR

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Bozbey'in bu uygulamayı ücretsiz yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Bursalılar "Bursa'da yol kenarı açık otopark uygulaması ücretsiz olacak mı?" sorusuna yanıt bekliyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.