SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa, hava ulaşımında üvey evlat muamelesi mi görüyor?

Geçtiğimiz günlerde İGA ve BBBUS, anlaşmalarının sona ermesiyle Bursa Terminali'nden İstanbul Havalimanı'na yaptıkları otobüs seferlerinin son bulduğunu açıklamışlardı. İstanbul Havalimanı'na ulaşımın zora düşmesiyle gözler yeniden kısıtlı seferleri dolayısıyla tercih edilemeyen Bursa Yenişehir Havalimanı'na çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 13:53
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa, hava ulaşımında üvey evlat muamelesi mi görüyor?

Türkiye'nin en kalabalık 4. şehri olan Bursahava ulaşımında sıkıntı çekiyor. Hava yoluyla ulaşım gerçekleştirmek için İstanbul'a gitmek zorunda kalan Bursalı vatandaşlara kötü bir haber de İGA ve BBBUS'tan gelmişti. İstanbul Havalimanı'na artık sefer gerçekleştirilmeyeceğini belirten BBBUS, Bursalı vatandaşları çaresiz bıraktı. Yaşanan bu olayın ardından gözler, kısıtlı seferler sebebiyle tercih edilemeyen Bursa Yenişehir Havalimanı'na çevrildi. 

YENİŞEHİR HAVALİMANI NİÇİN YETERİ KADAR FAALİYET GÖSTEREMİYOR?

İstanbul Havalimanı'na BBBUS'un ulaşımının durdurulmasıyla birlikte, az sayıda sefer gerçekleştiren Yenişehir Havalimanı'na tepkiler artıyor. Bursalı vatandaşlar, uçak seyahati yapmak için İstanbul'a yolculuk yapmak zorunda kalmaktan oldukça şikayetçi. Bursa Yenişehir Havalimanı'nda, sınırlı seferler nedeniyle iç hat ulaşımı bile imkansız bir hal alıyor. Konuya dair isyanı bulunan bir vatandaş, Antalya'ya gitmek için bile İstanbul'a gidilmesi gerektiğini ve bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

DHMİ, 2024'ÜN İLK 3 AYINI AÇIKLAMIŞTI

Devlet Hava Meydanı İşletmeleri (DHMİ), 2024'ün ilk 3 ayında Bursa Yenişehir Havalimanı'nın 53.700 yolcuya hizmet verdiğini açıkladı. Türkiye'nin 4. büyükşehri olan Bursa'nın hava ulaşımı eksiği, bazı vatandaşların sitem etmesine sebep oldu. Bazı vatandaşlar, "İstanbul'a günlük bu kadar yolcu geliyor. Yenişehir Havalimanı da neden aktif bir şekilde faaliyet göstermesin?" diye isyan etti. Mayıs 2024 itibarıyla uçak bileti satan şirketlere bakıldığında ise Yenişehir Havalimanı'ndan İstanbul'a sefer olmadığı görüldü. Bursalılar, seferlerin artırılmasını talep ediyor.

YENİŞEHİR HAVALİMANI'NDAN HANGİ İLLERE UÇUŞ VAR?

Yenişehir Havalimanı, Türkiye'de 4 ile uçuş gerçekleştiriyor. Erzurum, Trabzon, Diyarbakır ve Muş, Yenişehir Havalimanı'ndan uçuş gerçekleştirilen şehirler. Bunun yanı sıra bazı günler İstanbul ve Ankara'ya aktarmalı olarak uçuş gerçekleştirilebiliyor.

Bursa'dan İstanbul Havalimanı'na nasıl gideceğiz?

YENİŞEHİR HAVALİMANI'NA TEK GİDİŞ

Bursa'da Yenişehir Havalimanı'na ulaşmak için bir otobüs bulunuyor. BURULAŞ'ın 80 numaralı otobüsüyle Kent Meydanı önünden Bursa Yenişehir Havalimanı'na ulaşım sağlanabiliyor. Türkiye'nin 4. büyükşehri olan Bursa'yı hava ulaşımı konusunda kalkındırmak ve faaliyete geçirebilmek için neler yapılacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.