SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Kent Konseyi, 'Plastiksiz Temmuz Hareketi'ni duyurdu!

Bursa Kent Konseyi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi bir farkındalık hareketi başlattı. Plastiksiz Temmuz Hareketi Takvimi paylaşıldı ve bu kampanyada plastik kullanımının azaltılmasının hedeflendiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 12:09
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa Kent Konseyi, 'Plastiksiz Temmuz Hareketi'ni duyurdu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nden plasik kullanımını azaltmayı hedefleyen bir proje duyuruldu. Plastiksiz Temmuz Hareketi, bir ay boyunca plasik kullanımının aza indirilmesi ve bu alışkanlığı tüm yıla yaymayı amaçlayan bir farkındalık kampanyasıdır. Bursa Kent Konseyi, Plastiksiz Temmuz Hareketi kampanyasında yapılması gerekenleri bir takvim olarak paylaştı.

PLASTİK KULLANIMININ AZALTILMASI HEDEFLENDİ

Bursa Kent Konseyi'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile başlattığı Plastik Temmuz Hareketi kampanyası, plastik kullanımının öncelikle bir ay, daha sonra ise bütün yıla yayılarak azaltılması hedeflendi. Bursa Kent Konseyi, sosyal medya uygulamasında kampanyayı şu şekilde duyurdu:

"Plastiksiz Temmuz başlıyor. Bu Temmuz, geleceğimizi korumak, doğamızı temiz tutmak ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hep birlikte harekete geçme zamanı. Her yıl 20 milyon tondan fazla plastik denizlerimize karışıyor. Plastik kullanımı yaşam alanlarımızı tehdit ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, plastik kullanımının azaltılması amacıyla dünya çapında yürütülen Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek veriyoruz. Siz de Plastiksiz Temmuz hareketine destek verebilirsiniz. Nasıl mı? Elinizden geldiğince plastik tüketimini azaltarak! Pet şişe, poşet, pipet, plastik tabak çatal, ıslak mendil kullanmayarak ilk adımı atabilirsiniz. Gelin, bugünden başlayarak tek kullanımlık plastik ürünleri hayatımızdan çıkaralım. Bez çantalar, matara ve termoslar, geri dönüştürülebilir torbalar gibi çevre dostu alternatifleri tercih edelim. Hep birlikte fark yaratalım. Çocuklarımıza daha temiz ve sağlıklı bir Bursa bırakmak için Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek verelim. Sizin katkınız, geleceğimiz için çok önemli. Her birimizin atacağı küçük adımlar, büyük değişimlere yol açacaktır. Hep birlikte, daha temiz, daha yeşil ve sürdürülebilir bir Bursa için el ele verelim. Geleceğimiz için bugünden harekete geçelim"

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.