SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın beton devi konkordato ilan etti!

Küresel düzeyde etkili olan ekonomik kriz, bu kez beton şirketini vurdu. Bursa'da madencilik ve hazır beton sektöründe faaliyet gösteren 27 yıllık Teknik Beton isimli firma, yaşadığı finansal kriz nedeniyle konkordato ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2025 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2025 18:51
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'nın beton devi konkordato ilan etti!

İSMAİL ARSLAN / BURSADA BUGÜN

Konkordato fırtınasına bir şirket daha kapıldı. Bursa'da hazır beton üretimi yapan ve 26 bölgede tesisi olan Teknik Beton Turizm İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, finansal krize girdi. 1998'de kurulan 27 yıllık şirket, mahkemeye başvurarak konkordato talebinde bulundu. Başvuruyu karara bağlayan Bursa 1 Asliye Ticaret Mahkemesi, Teknik Beton hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

MAL VARLIKLARINA DEVİR YASAĞI GETİRİLDİ

Geçici konkordato süreci kapsamında, borçlu şirketin adına kayıtlı taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri ikinci bir karara kadar yasaklandı. Ayrıca, şirketin mahkeme izni olmadan rehin tesis edemeyeceği, kefil olamayacağı ve işletmelerinin devamlı tesisatını devredemeyeceği kaydedildi.

3 KOMİSER ATANDI

Mahkeme, geçici mühlet içinde görev yapmak üzere, mali konularda uzman olan Deniz Çalışkan, Şeyma Nur Kıhtır ve Engin Dinçel'i görevlendirdi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.